oktober 2012

TOKYO // NN.07 // VOL.1

Alle i Tokyo tror jeg er fra Japan. De tror jeg er guiden til svensken, dansken og svensken. Gang på gang forsøker jeg å lære meg frasen som sier at jeg dessverre ikke snakker japansk. Svensken må overta. Han er mer språkfør enn meg. De svarer med "ahhhh" eller "oooooh" mens jeg gjør en beklagende mine med ansiktet mitt.

Flyreisen er lang, og jeg får ikke sove. Jeg har kjøpt røyketyggis, men blir kvalm og må spytte den ut. Jeg drikker Cola Zero, ser på Drive fra Mac'en, leser Paul Auster og titter ut av vinduet. Svensken og jeg snakker, blir kjent. Det er fint - vi skal jo tross alt tilbringe 6 dager sammen. Han er også copywriter. Vi diskuterer bokstaver. Den andre svensken, Lincoln, er ansvarlig for turen og kommunikasjonsansvarlig i NN.07. Han sitter sammen med dansken på flyet. Dansken skjønner ikke norsk eller svensk, så ordene veksles på engelsk. Dansken driver et møbelagentur i København. Jeg får en brosjyre som kan brettes ut til en poster av han. Den er laget av grovt, tykt miljøvennlig papir. Den er dritfin.

Hotellet vårt ligger i et område vi senere skal finne ut at er kjent for transer og "selskapskvinner". En høy murbygning velter ned over gaten og et skilt som lyser "Prince Hotel Shinjuku" signaliserer at vi er på rett sted. Jeg har enda ikke fått tatt en røyk etter flyturen, og jeg tripper og biter negler mens vi sjekker inn. Jetlag må vente. Røyk må vente. Vi skal møtes igjen i lobbyen om 30 minutter. Kofferten åpnes, jeg dusjer av meg lukten av fly, finner frem rene klær og sminker meg kjapt. Jeg er nede i lobbyen 5 minutter før vi skal møtes. Går ut på gaten og finner et røykeområde. Du kan ikke røyke hvor som helst i Tokyo, du skal ta hensyn til andre. Jeg blir svimmel av røyken. Blandingen av sult og søvnmangel melder seg for alvor. Jeg bytter ut røyken med en flaske vann og småsjangler tilbake til lobbyen. Vi drar til Ginza. Dette er området hvor omtrent all real estate består av retail. Min første tanke er "shit, jeg kommer til å bli blakk".

Gatene er forvirrende like. Store flater er dekket med fargesprakende skjermer fylt av skrikende reklame. Det er mennesker overalt, men de tar ingen plass. Jeg kjøper Céline t-skjorten jeg har hatt lyst på siden i vinter. Vi spiser kake og tar bilder. Vi har glemt at vi er trøtte. Vi møter Mr.Ono - en businessmann som importerer svensk og finsk vindusglass til Japan. Han tar oss med til Mamasan, en liten dame som eier en enda mindre restaurant hvor en sitter på gulvet og spiser det en får servert. Etter minst 4 krukker med Sake og 2 glass plommevin lurer Mr.Ono på hvor vi vil nå, og hva vi vil gjøre. Han trekker frem flere alternativer, som innebærer både karaoke og stedet han beskriver som "men meets women, women meets men". Vi ender opp med førstnevnte, og resten av natten forsvinner i en tjukk tåke av en tonedøv versjon av Frank Sinatra's "My Way".

Neste morgen er jeg overraskende oppegående. Jeg har fylt minibaren min med Cola Zero, vann og drikkeyoughurt. Kaffe slukes, frokost inntas og jeg ber de andre møte med ved røykeplassen min. Shibuya er dagens destinasjon, et mekka for inspirasjon og shopping. Det blir umiddelbart mitt favorittområde. Det er den perfekte blanding av vintage, luksus og billig crap. Overalt hvor vi går er det rent. Det er som om jeg er med i en forvridd Disney-film. Jeg prøver å spørre en jente om jeg kan ta bilde av henne, men hun skjønner ikke hva jeg sier, og til slutt gir jeg opp. Vi spiser lunsj på et sted som heter Analog. Vi saumfarer gatene på jakt etter spennende butikker. Vi stopper ikke, men jeg blir ikke stresset. Jeg tror japanernes zen-feeling har smittet over på meg, og jeg rusler gatelangs sammen med et hav av svart hår som tror jeg er en av dem.

photo's: celine/intodust

READ MORE FROM MY TRIP TO TOKYO WITH NN.07 ON ELLE!

BLOGGERS FAVOURITE, COSTUME.NO!

Hello! Just popping by to tell you something kind of cool! For litt siden hadde jeg vakre Sara fra Costume på besøk - hun gjorde en Bloggernes favoritter om meg, og nå så jeg den plutselig online! Check it out HERE.

Ellers er jeg som dere sikkert har fått med dere i Tokyo sammen med NN.07. Jeg kommer ikke hjem igjen. Han Fine - sett deg på et fly. Vi flytter. Neida. Joda.

Nå er klokken imidlertid 3 på natten her, og jeg skal opp igjen om noen timer. Så, Sayonara! Lover en lang og fyldig oppdatering når jeg kommer hjem. Mens jeg er her borte blogger jeg for Elle.no, og første innlegg kommer imorgen såvidt jeg vet.

IN SHOE HEAVEN, AGAIN

Her sitter jeg. Med tidenes reisefeber. Imorgen bærer turen til Tokyo med NN.07. Jeg skal også blogge for Elle mens jeg er borte, så stay tuned! Ja. Så nå sitter jeg her. Med ferdig pakket koffert og venter på at klokka skal bli imorgen.

Over til noe annet. David Andersen har jo designet en kolleksjon for Bianco, og det krever feiring! Ikveld har vi derfor tilbragt en FANTASTISK kveld sammen med ThisIs PR, David Andersen, Bianco og fine bloggere på Resturant Eik. 3-retters middag, hyggelige samtaler og nye bekjentskaper er akkurat det intodust elsker! Og sko, selvfølgelig. SKO i Caps Lock. Kolleksjonen er sort og totalt amazing. Jeg har funnet meg altfor mange favoritter og gleder meg til skoene kommer i butikk den 1.november. Vi snakker en saling blanding av ponnipels, skinn, transparente cuts, ankelboots, killer-heals, klassiske pumps og blonder. Vi snakker kombinasjonsmuligheter ut av en annen verden, og vi snakker behagelig passform og snille priser. Goddamn.

Tusen takk til de flotteste jentene i ThisIs PR, Bianco og David Andersen for en himmelsk kveld i deres selskap!

Nå legger jeg meg. Tomorrow: Tokyo! :)

photo's: intodust

I'M ENTERING THE LINE

Jeg stiller meg herved i kø. Dette er, etter min smak, det beste samarbeidet H&M har gjort med en designer noensinne. Maison Martin Margiela kicker ass med sitt androgyne uttrykk. Det treffer meg midt i hjertet. Sånn skikkelig. Sees i køen den 15.november, da.

SHOES FOR LUNCH: EUROSKO + DNA = SS13

Finfint selskap midt på dagen. Wow. To passions samlet i en amazing leilighet på Grünerløkka - sko og deilig mat (og sjokoladetrøfler og kaffe). Eurosko og DNA viste highlights fra sine kommende vårkolleksjoner, og intodust var ivrig på plass med kamera og godt humør. Herlige Katrine fra ThisIs PR møter oss smilende i døren, og det er alltid like hyggelig.

Så. Her er altså våren i sko. Det er mye pumps. Både i pasteller, neon og klassiske farger. Den sorte pump'en dør aldri, heldigvis. I tillegg hentes inspirasjon både fra ville westen og orientalske aner, i form av boots og loafers. Eurosko kjører på med flere statementsko enn de pleier, og det gjør absolutt ingenting. DNA er tro til sitt konsept med fashion som anker. Du skal altså uttrykke deg gjennom fottøy til våren. Kolleksjonene er brede og anvennelige. Hælene kommer i høyder tilpasset alle preferanser, og du kan enkelt raske med deg modeller inspirert av både Chloé og Marant - uten at det koster deg middagsmat.

God tirsdag, med andre ord. Det er også ett par som vil befinne seg på fire intodust-føtter etterhvert. Det er skinn-bootsene fra DNA i ekte cowboy-stil, det!

photo's: celine/intodust

NN.07, SS13 - SHADES OF BLUE!

I september deltok jeg i en konkurranse i regi av NN.07 og Elle, hvor premien er en 6 dagers reise til Tokyo. Etter å ha skrevet en kort tekst om hvorfor jeg ville reise, samt en introduksjon av meg selv, kom telefonen. Jeg vant!! Sjokket var så stort at jeg garantert ikke hørtes happy ut på telefonen. Jeg visste rett og slett ikke hva jeg skulle si. Det er bare for stort. Jeg er nemlig en av dem som ikke vinner noe, med mindre jeg selv putter på penger mot at et sånt plastikkegg detter ut av en maskin. Overveldet og uten ord fikk jeg stotret frem et: Shit, du kødder. Herregud, nå ble jeg glad! Så, mot slutten av måneden bærer altså ferden til det jeg er sikker på vil bli tidenes beste tur, sammen med en svenske, en danske og PR-sjefen til NN.07.

Som en forsmak tok jeg idag turen innom NN.07-universet, da de viste sin SS13-kolleksjon. Denne høsten er, som du kanskje har fått med deg, inspirert av Tokyo. Til våren tar det danske merke oss med til Buenos Aires, og blått er fargen som dominerer. Personlig synes jeg dette er den sterkeste kolleksjonen NN.07 noensinne har vist. Hakket med feminint, enda bedre kvaliteter, såvel som klassiske NN.07-snitt. Prikker står høyt i kurs, skaper kontraster og setter et corky preg på plaggene. Spennet av blåfargene harmonerer med hverandre, og gir oss en følelse av frisk bris og stekende, crispy sol. Snittene er sporty, men brekkes opp med sarte kvaliteter og en delikat lin. Det er mye see-trough mikset med røffere bomull. Detaljene er subtile, og plaggene blir finere etterhvert som de blir brukt. Merket har også med seg noen svært behagelige college-items til våren som jeg garantert kommer til å bo i.

Høsten har såvidt begynt, men shit, jeg gleder meg til NN.07-vår allerede! Tusen takk til NN.07 og Gambit for en fantastisk ettermiddag. En spesiell takk rettes også verdens fineste Marie (sales rep. for NN.07, Norge) for å gidde å knipse bilder av meg mens jeg later som jeg ser på klær for at det skal se naturlig ut. Oh, life as a blogger... Fikk også med meg nytt hus til iPhonen min! Vil du også ha, så finnes de bl.a. på Høyer.

 

photo's: celine/intodust

 

#KONGENDIN

Oktober. To månder til vi stresser rundt på jakt etter julegaver til folk som allerede har alt de trenger. Takk, Gud for gaver som funker til de som, ja, nettopp, har alt. Førsteopplaget er allerede utsolgt, opplag nummer to er på vei ut i hyllene. Hemmeligheten er ute, etter vel to år som Kongen Din på Twitter. Igår fant lanseringsfesten sted hos Cappelen Damm. Hockeypulver, fanfaremusikk, buttons, sjokolade, og Kongen Din i bokform. Det som startet som tilfeldige og relativt grove tweets undertegnet Harald Rex, ble formet og utviklet til en karakter som plutselig konkurrerte med statsministeren om twitterfølgere. Passe tullete, litt skrullete og fanatisk opptatt av Hockeypulver og nostalgiske trivialiteter fant Odd-Magnus veien inn til den norske folkesjela.

Cappelen Damm kicket på ideen, og gjennom en intensiv jakt etter den perfekte illustratør ble Sindre Goksøyr med på laget. Utgivelsen var et faktum, og pryder nå hyllene i bokhandlere over hele landet. Språket er enkelt, tegningene inspirert av faren til Albert Aaberg, og etter å ha lest boka sitter jeg igjen med et håp om at Kong Harald innerst inne karakteren i Kongen Din. For selvom Twitterprofilen, og boken, er bygget på humor, fylles hver eneste side av hjertesmeltende referanser som hyller fantasi og barnslighet. Illustrasjonene hever allerede velskrevne tekster, og binder det hele sammen.

Lurer du på hva årets julegave blir? Det gjør ikke jeg. Uten tvil - det er Kongen Din som kommer til å ligge under norske juletrær i år. Kast deg på hypen, du også.

Ps: Skal hilse fra Harald Rex å si at Hockeypulver bør spises med kløkt, og aldri, aldri, aldri sniffes. Det svir.

photo's: celine/intodust

THE INTODUST UNIFORM

I lengre tid nå har intodust slitt litt med en sak. Vi tar nemlig gjerne på oss så og si det samme. Og, nei - vi avtaler ikke dette på forhånd. Joda, vi kan skilte med hver vår personlige signatur, men key-items har en tendens til å være gode venner i hvert vårt klesskap. Snekkerbuksen er, ut ifra hva vi har kunnet lese den siste tiden, på full fart inn i ethvert fashionistahjerte etter at 3.1 Phillip Lim viste en skinnvariant på catwalken for ss13. Den er to die for, men enn så lenge nøyer vi oss som dere ser med hver vår variant i denim. Jeg har to favoritter, en lys fra Surface to Air og en mer klassisk fra Mango, som dere ser her.

Har forresten årets julegavetips på lur - mer om det imorgen. Nå, natta.

snekkerbukse: mango / sko: dinsko / kåpe & alpelue: h&m / tøynett: whyred

photo's: Han Fine for intodust

UMBRELLA CINDERELLA. WHATEVER.

Regnet pøser ned. Vi går i stilletter begge to. Banner og har glemt paraply når vi skal sjekke ut Mathallen. Vi kjøper oster og nyter kortreiste råvarer. Vi spiser fire sjokoladebiter hver (ja, vi spleiset på en sånn pakke med altfor god sjokkis). Vi løper i regnet og stilettene setter seg fast i plankene som er lagt på langs og danner en bro. Broen duver under oss mens vi vikler tynne hæler ut av vått treverk. Vi finner gjenglemte paraplyer i bilen og søker ly i Vik sin bakgård. Paraplyen kommer godt med, nå som jeg egentlig ikke trenger den lenger. Takk, fine Vik-min. For en fin dag!

sweater: Hunkydory / boyfriend jeans & turtle neck: h&m / shoes: bianco / umbrella: lisbeth dahl

THE DEER

Tidligere i år var jeg i Italia. Når en er utenlands føles det av en eller annen grunn litt ekstra digg å shoppe. Spesielt designer-goods. Når de i tillegg finnes til rabattert pris kribler det litt ekstra. The Mall er et designer-outlet, ikke så langt unna Firenze. Det ligner på en liten landsby, eller Disneyland for fashionistaer, om du vil. Alle merkene har egne stores fylt med goods, og du kan meget enkelt snappe med deg kupp fra merker som Prada, Dior, Burberry, Balenciaga, YSL, McQueen, Lanvin og Stella McCartney (for å nevne noen). Hos sistnevnte fant jeg genseren fra SS11-kolleksjonen jeg ikke klarte å glemme i fjor. Den med en hjort på. Like fin til en denimshorts om sommeren som til et skinnskjørt om høsten. Fin er den også til mønstrete sigarettbukser og Penny-loafers.

Jepp. Idag er jeg en happy camper som finner inspirasjon i dyreliv, klassiske snitt og en god dose vinrødt mønster - simple yet playful.

pants: h&m / sweater: stella mccartney / loafers: dinsko

photo's: vik/intodust

hits