august 2013

NOIR!

Gjorde et vintagekupp her om dagen, og de er jo strengt tatt de aller beste! Så et skilt på Løkka. Bakgårdssalg. Så, og falt for, denne jumpsuiten. Kosta 30 spenn. Wow, sa jeg. Fant frem en 50-lapp, fikk tilbake 20 kroner, og puttet jumpsuiten med et hint av Paris ned i veska mi. Lykke!

 

OLIVE

Ok. Jeg snakket faktisk i telefonen når disse bildene ble tatt. Pappa er mitt alibi på det. Etter gårsdagens mørke toner fant jeg idag frem noe hakket lysere. Olivenfarge. Olivenfarget og foran en matchende bygård snakket jeg altså med pappa på telefonen, samtidig som jeg fikk bladd gjennom Céline's accessories-katalog for sesongen, mens Vik knipset bilder. Multitasking er intodust's mantra om dagen, for sure! :)

 

 

 

IT'S A BLACK & BLUE DAY

Solen stikker gjennom vasket, svart jeans. Det bryr jeg meg ikke noe om. Den marineblå t-skjora mi flagrer sammen med håret mitt når korte vindkast presser seg gjennom byen min. Sommeren henger igjen i høstens fargepalett. intodust.no får et etterlengtet møte med en vi ser opp til. Han Fine og jeg legger planer over telefonen. Dagen går over til å bli kveld, og så natt. Høsten tar over for sommeren som klamrer seg fast, og jeg nyter følelsen av en kjølig dyne mot en sliten, men happy, kropp.

 

jeans: NEVER DENIM / shirt: NN.07 / tee: BLK DNM / rings: TOM WOOD and LINE&JO / boots: ACNE / bag: CALA&JADE 

Photo's: Marie <3

DE SISTE FIRKANTENE

Fremdeles sol i Oslo. Fremdeles hekta på Instagram. Fremdeles keen på at du skal følge mine instant-øyeblikk, hvis du ikke allerede gjør det! Klikk på bildet for å følge.

SIMPLE

Jeg holder det som regel ganske enkelt. Liker best når klassiske plagg harmonerer med hverdagsdenim og Converse. Jeg liker det komfortabelt, men chic. Som dere vet var jeg tidligere denne uken hos Spazio og Cathrine Hammel. Som dere sikkert også da har fått med dere, fant jeg en hel bunke med must-haves for høsten, og idag fikk jeg luftet den ene skatten som fikk bli med meg hjem. The Peacoat! Bomull, polyester og spandex sørger for verdens mykeste opplevelse mot det klassiske, skarpe snittet. Det kjennes ut som en fusjon mellom dykkedrakt og den diggeste ullgenseren du eier.Til info: Jeg er frelst. Du kommer til å se meg MYE i denne fremover. Den passer jo til absolutt alt jeg eier og har. :)

Ps: Jeg var ikke den eneste som falt for Peacoat tidligere denne uken - Sjekk ut Cathrine Hammel's blogg HER!

coat: CATHRINE HAMMEL / jeans: NOISY MAY / shoes: CONVERSE / sweater: AMERICAN APPAREL / tote: ARNIE SAYS / rings: TOM WOOD / necklace: vintage & EFVA ATTLING

CATHRINE HAMMEL soirée

Like ved Riddervolds Plass ligger det noe ekstraordinært. I Riddervoldsgate 12 ligger butikken Spazio, og Spazio er fylt med noe så skjeldent som sylskarp perfeksjonisme signert en norsk designer. På Frogner i Oslo skjuler det seg med andre ord uforglemmelige plagg. Igår var intodust så heldige å bli invitert til en helaften med høstens kolleksjon i fokus!

Butikken kan minne om et lokale du typisk finner i Paris. Denne stemningen blir forsterket når merkets PR-ansvarlige, Ludivine, møter oss i døren med en fransk-engelsk-aksent. Hun er kledd i helsort. Cathrine Hammel fra topp til tå. Håret er oppsatt i en løs knute som legger seg mykt mot nakken hennes. Ludivine er et klassisk eksempel på noe Parisisk, og norske Cathrine Hammel's design kler den smukke. Inne i butikken forsvinner vi raskt inn i en unik atmosfære. Den er lun uten å være fuzzy, stilren uten å være kald. Miksen mellom Hammel's høstkolleksjon og accessories fra The Row og autentiske hattemakere understreker at det tidløse møter det moderne hos Spazio. Små stilleben er omhyggelig plassert rundt i lokalet, og rom-duftene fra Mad et Len gir ekstra høststemning med sine dype toner.

"I have been raised focusing on the harmony between function and form. I always aim to make the life of our elegant woman a little easier and add some inspiration to her wardrobe. This season pays homage to Norwegian woods; a strong look, with shapes and colours in the softest fabrics." - Cathrine Hammel

Klærne er festet til sorte hengere og får lov til å puste mellom hengene. Mosegrønt står i kontrast til dus kremhvitt, marineblått fusjonerer med sort. Tyllskjørt i puddertoner, forøvrig et av Hammel's signaturplagg, strammes opp av den klassiske v-halsens rene linjer, og grovstrikkede beanies løsner opp minimalistiske snitt. Alle plaggene hører sammen, men lever allikevel sitt eget liv. De harmonerer og kræsjer på en god måte. Styling-mulighetene er utallige, og det er nettopp dette som er hele visjonen. Det skal være enkelt å bruke Cathrine Hammel, and it sure is! Det er et løfte.

 

 

Tusen hjertelig takk til Cathrine Hammel teamet for en helt fantastisk kveld!

photo's & text: Celine / intodust.no

 

PLOMMEGULT!

Om høsten er jeg svak for plommegul som kontrastfarge, og denne lange cardiganen traff meg midt i hjertet. Idag fikk den selskap av sort, med innslag av gull og min splitter nye, dusty blå kamerabag! Endelig er det noen som har forstått at  speilrefleksen vil bo i noe finere enn de kjipe, overpraktiske veskene de vanligvis kommer i! Takk, Black Lily! <3

 

 

cardigan & dress: JUST FEMALE / camera bag: BLACK LILY / boots: GEZTUZ / sunnies: RAYBAN / necklace: NINA JAREBRINK

NEVER CHANGE YOUR SPOTS?

Ny uke, nye muligheter. Det er det folk sier. Blå-mandag, sier andre. Konsekvent. Jeg befinner meg i limbo. Setter egentlig pris på blanke ark, men er også den jenta som liker å se filmer om og om igjen fordi det føles komfortabelt å vite hvordan de ender. På klesfronten er mandager ofte forbeholdt altfor mange valgmuligheter. En har tross alt oftest tid til å vaske klær i helgene, hvilket vil si at alle de nyvaskede garderobefavorittene maser om å bli brukt når mandagen kommer. Idag sloss jeans mot sigarettbukser, sort mot blått. Jeansen vant. Jeans-mandag gjør som regel det. Spesielt når jeg har nye jeans, som idag. Mitt første, men definitivt ikke siste, par 5units-jeans. De har vært under radaren min siden en av kundene til intodust CREATIVE tok dem inn for ca.ett år siden. Da jeg så den blå vasken jeg så lenge har lett etter, ble den med inn i prøverommet. Etter å ha prøvd den på, fantes det ikke lenger et valg. Den blå jeansen måtte bli med meg hjem.

På denne mandagen i august limte solen seg fast til himmelen, og gjorde forhåpentligvis dagen bedre for alle. Den gjorde iallefall det for meg. Helgens influensa ble pleiet bort av alltid støttende foreldre, og feberen sparket ned i jorda etter dagens spennende møter. Akkurat nå har jeg derfor beveget meg litt mer mot alle muligheter er åpne, fremfor blå-mandag-tankegang. Jeg har rett og slett egentlig bestemt meg for at dette skal bli den beste høsten, ever!

  

jacket: old from H&M / jeans: 5UNITS / bag: CALA&JADE / rings: TOM WOOD / boots: ACNE / nailpolish: YSL / cellphone: HTC ONE

 

 

AND THE BEAT GOES ON

Fashion Week, folkens! For meg betyr det sjonglering og multitasking. Eventer, visninger, jobb, Celine-tid, Han Fine-tid. Alt skal klemmes inn i løpet av én uke. Dagene er lange, beina slitne. Noe må velges bort, mens andre ting prioriteres som den største selvfølgelighet. Dårlig samvittighet for ikke å få med seg alt blander seg med gleden over å tilbringe tid med inspirerende folk.

Igår var det lansering av nyeste STYLEmag i samarbeid med Ole Lyngaard's kolleksjonsvisning på menyen, etterfulgt av kaffe med venninner, Nina Jarebrink's sommerunivers, Front Society's sko-heaven, og jobbing til 0130. Sånn er det under Fashion Week, men jeg ville ikke hatt det på noen annen måte!

Og, ja. Jeg har på meg sailor-cap'en for sånn ca.5 dag på rad. Pause imorgen, jeg lover. Kanskje.

 

shorts: NINA JAREBRINK / turtle neck: H&M / pumps: BIANCO / bag: SAINT LAURENT / hat: LINDEX / blazer: JUST FEMALE / rings: TOM WOOD and LINE&JO

 

LE MARAIS, PARIS!

Da er det bestemt. intodust.no stikker til Paris under Fashion Week i september for masse inspirasjon og med tidenes mest spennende planer i Céline-veska! Det er ingen hemmelighet at nettopp Paris er min absolutte favorittby. Idag feirer jeg gla'nyhetene med statement t-skjorte fra Lindex, og høstens fineste skjerf fra Alexander McQueen! Du får kjøpt det hos STORY, men vær rask - de har typ bare 3 igjen.

 

 

tee and hat: LINDEX / scarf: ALEXANDER MCQUEEN / cardigan: HOPE / pants: MARY-KATE & ASHLEY FOR BIK BOK / pumps: H&M / rings: TOM WOOD & vintage

HEY, SAILOR!

Jeg holdt på å forgå da jeg fant denne maritime herligehten. Kombinert med en høyhalset, oversized strikk, knehøye boots og favorittvesken over skulderen er det faktisk ikke lov å kalle dette en blåmandag! (Selvom det egentlig er det... Det regner jo, tross alt.)

 

 

sweater: HOPE / hat: LINDEX / bag: CELINE / rings: TOM WOOD and LINE&JO / boots: WHYRED

Photo's by my lovely Marie <3

CRAVING OF TODAY!

Hei, folk! Helgens fravær er et resultat av altfor mye å gjøre, minus fotograf til å ta outfitbilder, pluss much-needed fri fra Mac'en innimellom. Sorry! Nå er jeg imidlertid klar for en ny uke, og jeg lader opp med å legge listen høyt. Denne genseren fra Stella McCartney står for tiden øverst på ønskelisten! Oh, Lord. Den hadde passet til sånn cirka absolutt alt i garderoben min. Det finnes ikke tilfeldigvis noen som synes jeg er så snill at jeg fortjener denne i gave, da?

 

MARY-KATE & ASHLEY OLSEN FOR BIK BOK!

Klokken er halv fem. Presis. Utenfor Bik Bok i Karl Johans gate vrimler det av langt jentehår i kø. Mange har overnattet. De Instagrammer hverandre, oppdaterer Facebook, poserer for speilreflekser, smiler og er over gjenomsnittet forventningsfulle. Dagen har endelig kommet. Mary-Kate og Ashley skal komme kjørende i det vi antar er en sort bil, om bare noen minutter. intodust er så heldige å ha fått tildelt pressepass for anledningen. Vi får snike foran jentene som har sovet i kø, og får en mulighet til å ta bilder av jentene før hele sjappa fylles av parfyme, desperasjon og iver. Inne henger kolleksjonen pent på heng. Det er første drypp av totalt tre. Denne gangen handler det om hverdagsantrekk. Det skal være enkelt å style. Brukes lag-på-lag.

Det fremmøtte pressekorpset tester lys og inntar posisjon. Nå kommer Mary-Kate og Ashley Olsen. Det er to vevre, sjenert smilende jenter som ankommer. Begge antrukket i sort og med kitten-heals. Håret henger tilfeldig ned på hver side av ansiktene deres, i kjent Olsen-stil. De står tett sammen mens pressekorpset gjør sitt. De smiler med lukket munn, vinker beskjedent.

"You guys are so polite," sier de nesten i kor, før de snur og begynner å gå mot rulletrappen.

 

 

 

 

photo's: CELINE // intodust

CREATE

Idag skjedde det noe veldig spennende! Dere som følger meg på Instagram (intodust_celine) vet allerede hva det er, men jeg nevner det uansett. Vi ble invitert til BikBok i Karl Johans gate for å ta Mary-Kate og Ashley Olsen i nærmere skue! STAS! Viktoria har allerede lagt ut noen av sine favoritter, mine kommer imorgen :) Ellers ble dagen gjennomført i to garderobe must-haves for min del: Slitte jeans og striper!

 

 

jeans: NEVER DENIM / shirt: HOLLY & WHYTE by LINDEX / bag: SAINT LAURENT / rings: TOM WOOD and LINE&JO / ancle boots: ACNE

A DAY OF BLACK LACE

Været klarer ikke bestemme seg. Ikke jeg heller. Det er litt varmt, litt kaldt, litt klamt. På en gang. Denimshortsen fikk derfor selskap av svarte blonder og skinn idag. Og mine nye skatter fra Tom Wood, selvfølgelig. Vik og jeg har hatt en dag med tall idag. Og Sushi. Masse Sushi.

 

 

denim shorts: LEVI'S (vintage) / leather jacket: JUST FEMALE / top: VILA / bag: CALA & JADE (model Gumma) / shoes: CONVERSE/ rings: TOM WOOD, LINE&JO from a vintage shop in Paris 

THE TOM WOOD EFFECT

Like ved Blå finnes det en spot jeg fra nå av vil kalle en av mine absolutte favoritter. Der holder to kort- og mørkhårete wonderwomans hus. Sammen med en haug av kreatører, fuglelamper, Eames-stoler, og teppet Pinocchio fra HAY. Høye industrivinduer slår pusten fra deg når lyset treffer riktig. Det samme gjør grunnen til at jeg ikveld befant meg akkurat her. Smykkene fra Tom Wood!

Mona Jensen leker ikke smykkedesigner. Hun fnyser av dårlige kvaliteter og halvferdige produkter. Hun er, etter min mening, Norges beste smykkedesigner akkurat nå, og har en ydmykhet og vennlighet som gjør at jeg liker arbeidet hennes enda bedre. At hun i tillegg har ansatt Oslo's beste jente, Marie, gjør stemningen komplett. Det hele begynte med ringene som nå er på alles lepper. Du vet, de breiale sølvringene med Onyx-stener. Eller den børstede varianten som får bestefars eksemplar til å blekne. Men, det stopper ikke der. Denne høsten og til våren kommer nemlig supplimentet. En nostalgisk medaljong, statement-armbåndet du aldri har sett maken til, pinky-ringen du hadde byttet ut hele garderoben din for. Ja, nå ble det mye skryt, men det føles så uendelig deilig å endelig finne et favorittmerke jeg ikke visste jeg lengtet etter.

Jeg er frelst, og vet akkurat hva fingrene mine klør etter denne sesongen. Tom Wood. Ferdig snakka!

 

 

 

 

 

Tusen takk til Mona & Marie for en herlig kveld!

Photo's: Celine // intodust.no

FLASH

Gikk for hvitt idag. Hvitt på hvitt mot grå betong. Rene linjer og fargesterke kontraster. Nå er jeg kjapt hjemom for litt middag og et klesskift. Fra hvitt til. Ja, hvem vet, egentlig. Ut igjen bærer det, iallefall. Til Tom Wood's rå og fantastiske univers. Og, ja. Kameraet blir selvfølgelig med!

 

 

 

dress: H&M / blazer: JUST FEMALE / boots: ACNE / bag: CELINE / rings: Line&Jo and Maria Black / document holder: HAY

 

PARISIAN PROMENADE

Mandag morgen. Finnes ikke noe bedre enn å drømme om Paris. Idag gjør jeg det sammen med Nowness Magazine og Moynat.

Delicate animated sketches channel Paris’ Belle Époque and light up the night sky in this new film from director Mary Clerté, dedicated to the legacy of French trunk-makers and leather goods specialist Moynat. The updated art deco imagery is inspired by the original drawings of the atelier’s one-time art director Henri Rapin, whose iconic red leather and brass-studded luggage put the brand on the map in the early part of the 20th century. - Nowness

 

TREND OF TODAY

Mango's FW13-kolleksjon dekker et helt spekter av ulike trender denne sesongen. Jeg for min del foretrekker den klassiske, androgyne og stramme look'en denne gangen. Ankelkorte Cigarette pants, boxy skuldre og mørke grå- og blåtoner i kontrast til hvitt blåser liv i min forkjærlighet til høstmoten. Parisiske trekk og referanser til motehus som Stella McCartney og Saint Laurent er right down my alley, og jeg ønsker herved Savie Row pinstripes og boy-ish-preppyness velkommen inn i min høstgarderobe!

 

 

pictures via: MANGO.COM

VANN

Veien er gruslagt og støvet fyker rundt bilen når vi kommer kjørende. Over oss henger solen lavt. Det stikker i øynene når jeg ser direkte på den, og små steinbiter kiler seg fast mellom tærne mine mens vi går nedover mot vannet. Han Fine og jeg. Vannet ligger helt stille og den lave solen speiler seg. Den lave solen speiler seg i vannet jeg danser ved, mens Han Fine forteller meg en historie om at nettopp dette vannet har en helt egen, god lukt.

 

 

 

dungarees: MANGO / scarf: HOLZWEILER / sandals: ZARA / tee: HOFMANN COPENHAGEN / bag: CALA & JADE (gumini)

hits