august 2012

HEI, FJELLET.

... Og mens Vik flottet seg med Natt&Dag tilbrakte jeg etterlengtet tid på fjellet sammen med Han Fine og gode venner. Høstens første Fårikål smakte fortreffelig. Fisken vi fikk ble deilig frokost, og fjelluften gav meg ekte roser i kinnene. Jeg liker at noen lærte meg å fiske. Jeg liker at vi fikk en fisk som fikk navnet Arve. Jeg liker at det blir så stille og mørkt der oppe, at jeg egentlig blir litt redd. Jeg liker når Han Fine drikker Gammel Dansk med kompisen sin. Jeg liker lyden fra peisen og kortspill. Jeg liker å rømme fra Oslo noen ganger.  Jeg liker fjellet.

photo: intodust

MARIE CLAIRE, SEPTEMBER ISSUE

På mange måter liker jeg høsten, først og fremst fordi høstmote er det desidert fineste som finnes. I tillegg skifter bladene farge, luften blir friskere, og det er på en måte lov å pusle med ting hjemme. En annen ting jeg liker med høsten er de store septembernumrene. Det beste er når de et tykke som bøker og fylt til randen med inspirasjon.

Jørgen Gomnæs er en av mine alle største fotofavoritter. Et internasjonalt preg og et perfeksjonert øye for detaljer gjør at jeg sikler over arbeidene hans. Jeg er ikke den eneste som finner finessen hans særegen og dritbra. Marie Claire US har fått øynene opp, og brukt Jørgen til en kick-ass accessoriesserie i sitt September Issue. Rått, sylskarpt og fylt med høstens store trender - skinn og ekte bling. Me like!

All photo's by: Jørgen Gomnæs for Marie Claire US

TORSDAGSMUSIKK

Vet ikke hvordan det er med dere, men jeg kan ikke leve uten musikk. Når det er sagt får jeg mer enn ofte hang-up på flere sanger som jeg dytter inn i alle spillelistene jeg har. Jeg hører på dem på Geneva'en, iPhonen på trikken, iPhonen i bilen, iPhonen på trening, iPad'en på sengen, Mac'en på café osv osv. You know the drill. Så, hvis noen av dere trenger litt påfyll - vær så god.

Klikk på bildet for link til litt torsdags-hang-up-musikk.

Håper jeg får noen tips tilbake. Jeg trenger nye tunes å spille om og om igjen, overalt, og hele tiden.

 

 

YESTERDAYS NEWS

Til dere nye lesere av intodust (hvis det er noen?). Denne posten er tilegnet dere. En trip down memory lane, mitt forrige liv, et innblikk inn i min gamle verden, en oppsamling av minner som allerede har blitt nostalgiske. Nå foreviges de på nytt. Rent stilmessig har det tydeligvis ikke skjedd så mye - kunne likesågodt være idag. Betyr det at jeg har funnet min stil, eller at jeg har et sterkt behov for nye impulser og bør tvinges til et dypere dykk i de nyeste trendene? Kanskje litt begge deler...

photo: atle richter schie

 

CRAVING SOME PROENZA

Som en nomade vandrer jeg som regel til jobb. Cala & Jade'en min er stappfull av såkalte  essentials - crap jeg ikke klarer å komme meg gjennom dagen uten. For å stoppe denne galskapen som kan minne om en psykiske forstyrrelse, crap-nesting, har oppsparingen til en liten, nett, klassisk, fantastisk, praktisk, ikke-plass-til-rot, save-my-right-shoulder-sized, og ikke minst dritfin goodie begynt. Denne fra Proenza Schouler står høyt i kurs. Damn, så digg den er.

 

via: proenza schouler

POW!

Vi rakk å ta sommerferie. Vi rakk å bruke den tiden vi ville. Vi rakk å få flinke folk til å lage logoer til oss. Vi rakk å miste mange lesere vi håper kommer tilbake nå. Vi rakk å bestemme oss for at intodust skal skrives i ett ord - ikke to. Vi rakk å drite oss ut og slette hele siden når den nesten var ferdig. Vi rakk å sitte oppe utallige kvelder og banne. Vi rakk å spise masse thai fra Nam-Fah. Vi rakk å glede oss over små ting. Vi rakk å lansere en side vi er dritstolte av. Vi rakk å relansere intodust før høstmørket tar oss.

Vi håper dere er med oss videre. For vi har savnet dere. Skikkelig!

photo: stephen butkus. kom under huden på han HER

 

#8 THE EGO ISSUE

Believe in your fucking self.

Stay up all fucking night.

Work outside of your fucking habits.

Know when to fucking speak up.

Good things come to those who work their ass off and never give up.

Go and fucking find your inner demons.

Never give up or let someone else make decisions which are supposed to be yours.

If they don't like you as the skinny girl you are, try to be a fucking plus-size.

If life gives you a lemon make sure there is tequila around.

If being number 14th in the world sucks work harder and become number one.

If you want to hide go and hide in a fucking smart way.

If you are going crazy.

Don't worry.

Your mind is way too complex to keep it healthy.

If you don't want to show your face show your feet.

Don't fit in. Fit better.

They don't believe in your idea?

Ignore it and take the challenge.

Take pictures of yourself no fucking matter how you look,

you are just doing it to prove you are alive anyway.

You are the result of 4 billion years of evolutionary success.

Fucking act like it.

It's you. The next big thing.

I LOVE YOU. So go and fucking love yourself.

via: i love you magazine

LAST BREATH OF SUMMER

Brunfargen min preller av for hver dråpe regn som treffer meg. Det føles som en evighet siden Han Fine kom bort til solsengen min i Italia og fortalte om regnrekorder i Oslo. Vi bestemte oss der og da for å ta et par dager ekstra i Roma - du er bare dum hvis du bytter bort 37 grader og sol til fordel for sidelengs regn.

Jeg smiler derfor litt ekstra de dagene Oslo gir oss sol. Joda, så er det litt for sent for de fleste. Hverdagen har tross alt begynt. Men, shit, så deilig det er - å kjenne at den lille brunfargen som er igjen klamrer seg fast og rekker tunge til skyene.

photo: intodust

BLÅ HØST

Når høsten kommer skal man liksom bekjempe mørket. Alt skal være så hyggelig og loddent at jeg egentlig får litt fnatt. Man skal gå lange turer og sparke i løvet, drikke te - masse te, pakke seg inn i ullskjerf, få roser i kinnene, tenne stearinlys, invitere til middager med rødvin, glede seg over å kunne tilbringe tid inne, lese bøker, høre på melankolsk musikk uten å begynne å grine.

Jeg prøver etter beste evne, jeg også. Jeg finner frem den fineste kosebuksa jeg har og lager te. Jeg legger frem en haug med bøker jeg egentlig vil lese, tenner stearinlys og kryper sammen til en ball i sofaen.

Det tar nøyaktig fem minutter før jeg blir rastløs. Teen er altfor varm til å drikkes enda, bokstavene i boken jeg leser blir mindre og mindre. Jeg føler meg tappet for energi samtidig som det kjennes ut som jeg kunne løpt i flere timer. Plutselig synes jeg ikke at høstkosen er så himla fin allikevel. Jeg sparker av meg teppet og kosebuksa, skifter til treningstøy og småjogger bort til treningssenteret. Løper og hører på M83. Jeg løper til jeg er dritsliten.

Vel hjemme igjen er teen kald. Han Fine sender meg en sms - han er på vei hjem og har med seg en overraskelse. Jeg tenker på helgen som akkurat tok slutt.

"Hvis vi flytter til Harestua kommer vi til å ha sinnsykt mange bilder av det vannet her," sa jeg til Han Fine mens jeg tok et bilde av det. Han sier at det er helt greit. Han er fin sånn, Han Fine. Han skjønner når jeg synes noe er skikkelig fint, og han skjønner hvorfor jeg ber han stoppe bilen så jeg kan få tatt et bilde av det. Man kan se stjernene på Harestua. Vannet smaker bedre og det er stille der. Så stille at jeg nesten synes det er litt skummelt.

Jeg tenker på helgen mens jeg dusjer, skifter til kosebuksa, lager meg ny te, gjør meg om til en ball under teppet i sofaen, lakker neglene, og surfer på Internett. Jeg prøver å lese ferdig boken min, men tenker heller på hvilken farge jeg vil ha på soverommet når jeg skal male det om.

Jeg prøver, ok? Jeg skal nok klare det til slutt. Å synes at høsten er tiden for kos og slappe aktiviteter. Jeg skal finne denne roen alle snakker om, klare å tenke på ikke noe. Bare vent. Jeg må bare løpe fra meg litt til.

hits