juli 2014

LOOKBOOK:

Ramlet over et bilde fra sommerkolleksjonen til Hong Kong-baserte EDIT for noen uker siden. Fikk umiddelbart sansen for den lekne, men enkle stilen til det nyetablerte merket.

Casual, quirky, feminint og cleant. Right up my alley, for sure!

Photo's via: EDIT 

 

GUILTY PLEASURE

Idag tok jeg bilen til Grünerløkka alene for en etterlengtet venninnekveld med Marie. Plutselig føltes huset vårt og mammarollen lenger unna enn på lenge. Før jeg visste ordet av det kom Oslojenta i meg ordentlig frem igjen. Alle som er foreldre skjønner meg når jeg sier at en har behov for noen frikvelder i ny og ne. Ikveld fikk jeg min. Uten dårlig samvittighet, men med et skikkelig varmt mammahjerte hver gang Han Fine sendte en Snap med det lille trollet av en fyr jeg lot bli igjen hjemme idag.

dungarees from Mango · sandals from Birkenstock · bustier from COS · shirt from Zara · necklace from Efva Attling · sunnies & bag from Céline 

Photo's by: Marie

RHAPSODY

Oliver får ikke sove. Han vrir seg. Beveger hodet raskt fra side til side. Spytter ut smokken. Gnir seg i øynene. Jeg sender en melding til Han Fine. Spør hvilket tog han kommer med. Litt over ni, svarer han. Pysjen til Oliver er på. Han ser på meg med trøtte øyne. Gnir mer i dem mens han lager små klynkelyder. Jeg løfter han opp. Ser han inn i øynene. Vi kjenner hverandre nå. Han smiler. Dytter hodet sitt inn i armkroken min mens jeg bærer han. Putter han ned i vognen og begynner å trille. Vi triller mens solen forsvinner bak høye trær. Det blåser uten at det er kaldt. Oliver strekker seg. Smokken er på plass. Han spytter den ikke ut. Så sovner han. Vi triller opp til stasjonen. Er der litt over ni. Toget til Han Fine er noen minutter forsinket. Vi triller rundt og rundt i rundkjøringen. Oliver sover. Toget kommer. Han Fine kommer mot oss i stripete skjorte med oppbrettede armer. Jeg ser ned på Oliver. Han sover fremeldes. Det kribler i magen. Det eneste jeg klarer å tenke på er hvor utrolig lykkelig jeg er akkurat nå.

 

kaftan from Lindex · sandals from Birkenstock · sunnies from RayBan · bag from Saint Laurent · ear pieces from Lola's Love · rings from Tom Wood

TOP SHELF

Om sommeren bruker jeg minimalt med sminke. I denne varmen renner den jo bare av uansett, og jeg liker at huden får puste uten at jeg skal skryte på meg å være hundre prosent sminkefri. Denne sommeren, som alltid, går jeg for en naturlig look, og dette er produktene som står mitt hjerte nærmest:

I tillegg til at Les Beiges-serien fra Chanel har en umåtelig lekker innpakning, har jeg blitt avhengig av flere produkter fra Les Beiges Healthy Glow-kolleksjonen. Dagkremen og Detox masken fra REN gjør underverker og sørger for tilstrekkelig med fukt uten at huden blir fettete og shiny. Og når ansiktet er på plass får halsgropen selskap av Molecule 1 eller No title av Margiela, mens øreflippen blir pyntet opp med cuffs fra Lola's Project i perlete Chanel-stil med en twist.

Ahhh, you gotta love the simpleness of summer!

LAZY

Oliver og jeg holder oss hjemme. Tanken på glovarme parker og knusktørr Osloasfalt frister ikke. Strandlivet uteblir. Han er under 3 måneder og skal naturlig nok ikke tilbringe tid i solen. Isteden slår vi opp parasollen på terrassen, drikker sykt mye vann og kler oss i enkle basics. Han i bare bleie. Jeg i myk, tynn bomull og lys denim.

 

 

SEA

Vi stakk altså en tur til Bohuslän. Jeg byttet ut 3G og blogging med saltvannshår og lydløs mobil. Fiskebäckskil og Käringön - bittesmå steder med strålende sol og tette trehus i pastellfarger. Selsafari i jolla, krabbeklør til middag, vin til kvelds. Og is. Masse is og en Oliver Johannes i storform - maritimt antrukket, selvfølgelig.

 

LYCKAN

Oliver, Han Fine og jeg kjører bil i noen timer før vi er fremme. Om det var 3 eller 4 husker jeg ikke. Plutselig er vi der. Ved havet. På en båt med navn Vaxine sammen med mamma og pappa. Plutselig lukter det saltvann. Plutselig heter det glass istedenfor is. Plutselig er vi langs Bohuslän - min sommerlykke fra barndommen.

A postcard from Fiskebäckskil.

 

IT'S ALL RIGHT.

Take-away koppen fra Stockfleths i papp er byttet ut med en hvit i porselen fra Rosendahl. Jeg tar med meg en latté på Soyamelk ut i hagen - vi har endelig fått oss kaffemaskin med melkesteamer. For meg er nettopp slik kaffe smaken av Oslo. Byen min som ligger 40 minutter unna her jeg nå sitter. I min egen hage. Han Fine klipper plenen. Oliver sover i vognen sin i bare bleia. Smaken av Harestua er rolig.

Og latté på Soya, da.

  scarf from Hermés · pants and bikini top from H&M · sunnies from Céline

AUTUMN VIBES

Ok, det er å banne i kirken, men jeg må innrømme at jeg allerede nå så smått har begynt å glede meg til høstmoten. Har alltid hatt en greie for lag-på-lag, ullkvaliteter og store skjerf. Idag, mens jeg ryddet i bildearkivet, fant jeg et upublisert snapshot fra i fjor høst. Det var før babybumpen begynte å synes. Før snøen kom. Før det ble for kaldt og vått for semskede ankelstøvler. Det er fra den tiden av høsten jeg liker aller best. September-ish, med crispy høstluft, tørr asfalt og akkurat passe temperatur til casual høstfavoritter.

Ja, jeg gleder meg litt allerede. Men, først skal jeg nyte solfylte dager med bare føtter, bomullshorts, stråhatt og fregner over nesen!

coat and boots from Étoile Isabel Marant · the sweater is an all time favourite from my mom · bag from Cala&Jade · jeans from Acne

 

VINYL

"Noe av det beste med å bo i hus er at vi kan spille så høyt vi vil!" konstanterte jeg mens vi pakket opp to pappesker med nytt anlegg.

Han Fine nikker og er enig. Han fikk anlegget til bursdagen sin. Vinylspilleren har vi fått tidligere. Nå har Han Fine kjøpt inn overgang og forsterker. Vi kobler opp alt sammen.

"Hvilken vil du høre på først?" spør han.

"Du kan velge," svarer jeg. "Det er din bursdagsgave!"

Han Fine kikker gjennom fire plater han fikk av Oliver. Snur på dem. Forteller meg trivia om Dylan's glakristne detour på 70-tallet og at han pleier å høre på Lord sitt album i bilen. Han sier han liker min musikk, også. Jeg drikker kaffe. Oliver plundrer på teppet sitt - han studerer armene sine. Han Fine har funnet ut hva han vil høre på. Han vet at jeg også digger låta han skal spille.

"Vet du hvor mye ABC måtte punge ut for å bruke Tomorrow never knows i Mad Men, eller?" spør han, og svarer selv før jeg rekker å gjette.

"250 000 dollar!"

Ps: Låta vi snakker om er selvfølgelig en Beatles-sang fra albumet Revolver. I følge ABC selv er det første gang Beatles blir brukt i en TV-serie. Jeg digget det.

BARNESINN.

Denne uken og helgen har handlet om fødselsdager. Tre av menneskene som betyr mest for meg har fylt år - først gudsønnen, så bestevenninnen, så kjæresten. Bursdagsmaratonet startet på Arakataka torsdag kveld, ble fulgt opp av klassisk barnebursdag i parken på lørdag og avsluttet hjemme på terrassen idag.

Lørdagen ble altså tilbrakt i parken. Blant blå ballonger og jungelens dyr lå Han Fine og min sin lille skatt på 2 måneder mens gudsønnen, bestevenninnen og andre barnslige sjeler smilte bredt og fikk i seg altfor mye sukker...

I WENT TO A BIRTHDAY BASH.

Han Fine og jeg har hatt en fast tradisjon så lenge vi har vært sammen. Jeg kryper opp i armkroken hans mens vi ser på Mad Men. Nå som serien har nådd 70-tallet og dermed går mot sin slutt (let's face it, Don Draper er ingen hippie) er det på sin plass med litt inspirasjon hentet fra hans kone, Meghan Draper. Jeg klikket blindt hjem denne playsuiten fra Zara her om dagen, og strålte av lykke da den kom frem til Vik's bursdag igår kveld. Turbanfeberen står i tillegg fremdeles høyt i kurs hos denne jenta, og igår byttet jeg ut Missoni med Hermés-skjerfet jeg har fått av Han Fine. Med løse sommerkrøller, en salig blanding av mønster, og runde shades feiret jeg bestevenninnen min til langt på natt sammen med et knippe herlige mennesker på Arakataka i Oslo.

Ønsker dere alle en fabelaktig helg!

 

playsuit from Zara · bag from Saint Laurent · sandals from Birkenstock · silk scarf as turban from Hermés · shades from RayBan · jewelry from Tom Wood

hits