juli 2013

NEW IN: LEATHER IN THE SUN

Jeg har lenge vært på jakt etter et skinnskjørt. Ikke for preppy, ikke med sado-vibber, ikke for langt, ikke for stramt, ikke for stivt. Gleden ble stor da jeg endelig fant min nye favoritt - like kult til bare legger og tanktop som til høstens store strikk og sorte strømpebukser! Jeg elsker at det kan pyntes opp og ned, at det har knyting og strikk i livet, og at det er akkurat passe sporty! Hvor er det fra, undrer kanskje du? Just Female, så klart, svarer jeg.

 

 

 

 

 

 

skirt: JUST FEMALE / top: SELECTED FEMME / sunglasses & bag: CELINE / shoes: CONVERSE / necklace: AMERICAN APPAREL

THE TEE

Den har vært her på intodust før. Nå er den her igjen. Den ultimate favoritt-tee'en fra Céline. Kjøpt i Tokyo. Elsket siden.

 

tee: Céline / shorts: American Apparel / headbad: Zara / loafers: The Last Conspiracy

PERFECT WORLD

Ikke for å klage, men været henger som en trykkbølge over hodet mitt. Jeg prøver å skylle ned hodepinen med vann, men det hjelper ikke. Ingenting hjelper. "Værsyk" kaller de det. Jeg nekter å la det påvirke dagen min i noe særlig grad. Alt går riktignok litt saktere, men det er ikke annet å forvente når det dunker og krangler i toppen. Han Fine og jeg drar i familieselskap. Det er varmt og kaldt samtidig. Hjemme igjen kryper jeg opp i sofaen og ser på TV. Hodepinen slipper i takt med at solen går ned for dagen. Kvelden blir til natt. Den klamme varmen siger ut av kroppen, og for første gang idag føler jeg meg som meg selv igjen.

 

 

pants: SELECTED FEMME / sweater: SECOND FEMALE / bag: CELINE / penny loafers: DINSKO

BEGINNINGS & ENDINGS.

Idag har jeg tenkt på hvilke tilfeldigheter som har brakt meg sammen med mine venner. Det føles skummelt og rart å tenke på at jeg en gang ikke kjente dem. Skummelt fordi jeg nå ikke vet hva jeg skulle gjort uten dem, og heller ikke fatter hvordan jeg klarte meg før jeg ble kjent med dem. Rart fordi de jo vet alt om meg, og fordi det føles som jeg har kjent dem for alltid. Jeg kan telle på én hånd hvem mine nærmeste venner er, og idag tenker jeg på hvor ufattelig glad jeg er for at tilfeldigheter har latt meg møte nettopp dem. De jeg er ubetinget glad i. Det knippet med mennesker jeg vet er der, og som vet at jeg er det samme. Alltid, og fra begynnelse til slutt.

jumpsuit: H&M trend (gammel) / sandals: ZARA / sunglasses: CHEAP MONDAY / clutch: CALA&JADE

 

IT'S ALL SO QUIET

Når Han Fine ikke er hjemme i Oslo sammen med meg bor han her. I et sjarmerende hus som matchet blondekjolen min, og med katt og piggsvin som selskap. Igår fikk han selskap av meg også. I en hage fylt med blomster og stillhet. Det var helt perfekt.

 

 

 

 

 

Kjole: ZARA / clutch: CALA&JADE / sunglasses: RAYBAN / ring: LINE&JO / neglelakker: YSL /smykke: AMERICAN APPAREL

FLOWERS & CONCRETE.

Solen skinner fremdeles over byen vår. Vik og jeg greier ikke sitte på kontoret. Vi er for gira. Har for mange spennende planer for høsten. For mye vi gleder oss til å gripe fatt i. Om dagen gjør vi research. Vi er i møter og spiser lunsj på Tranen ved Alexander Kiellands plass. Når solen legger seg om kvelden er det Mac-tid. Mer research, bokstaver og planlegging. Det er helt stille i leiligheten. Han Fine driver valgkamp og er derfor mye borte om dagen. For de av dere som ikke vet det driver han altså med politikk. Han sender meg et bilde av et piggsvin som bor i hagen ved huset der han bor når han er borte. Jeg sitter i vinduskarmen og ringer han. Vi forteller hverandre om hvordan dagen har vært. Jeg ser ut på Gamlebyen mens himmelen er mørkeblå og gleder meg til han kommer hjem igjen.

 

 

 

DRØM. ALLTID.

Idag er hele Oslo varm. Inni og utenpå. Du ser det på folk. Kjærester som holder hverandre ekstra hardt i hendene. Venninner som klemmer litt ekstra lenge. Familier som er litt ekstra tålmodige med hverandre. Idag er hele Oslo varm, og det gjør at jeg også blir varm. Både inni og utenpå.

dress: SAMSØE&SAMSØE / bustier: GINA TRICOT / sandals: ZARA / necklace: AMERICAN APPAREL

SUBURBIA.

Etter gårsdagens selvpleie valgte jeg å følge opp med suburban-life midt i Oslo idag. Sto opp tidlig. Gikk tur opp til Ekeberg. Kjøpte kaffe på veien tilbake, og tok ut andebryst av fryseren. Han Fine kom hjem idag, og anden godgjør seg i ovnen as we speak. Jeg har støvsugd og ryddet hjemme. Egentlig følt meg som en skikkelig housewife, og som alle husfruer har jeg guilty pleasures. Min foregår om dagen når jeg trenger en pause i skyggen eller ikke får sove om natten. Min guilty pleasure kommer i form av TV-serier. Når jeg skal koble ut og gå inn i min egen lille boble kan jeg ligge som et slakt i flere timer og leve meg inn i andres dramatikk. Akkurat nå har jeg en reunion med Desperate Housewives og tidlige episoder av Mad Men, og natt til idag ble et maraton som varte til det ble lyst ute. Det er kanskje derfor jeg følte for å lage et ordentlig søndagsmåltid idag. Kanskje derfor jeg valgte å stå over komfyren mens varmegradene herjet utenfor mens jeg bannet og lurte på hva faen jeg egentlig skulle lage hjemmelaget mat for akkurat idag. Kanskje derfor antrekket ble en fusjon av 60-talls Mad Men og suburban-feminin.

Oh, well... Nå skal andebrystet ut av ovnen. Ønsker dere alle en fabelaktig kveld!

top & shorts: H&M trend / necklace: AMERICAN APPAREL / sandals: ZARA / shades: RAYBAN / hat: some market

A TOUT A L'HEURE

Netsen hver morgen er lik. Vi har vel alle mer eller mindre livsviktige rutiner for at starten på dagen skal bli best mulig. Personlig er jeg ikke mye til slumrer, og livet smiler stort sett så lenge jeg får en kopp kaffe. Ok. Jeg skal innrømme at jeg er av den irriterende våkne sorten. Jeg elsker å skravle, høre på høy musikk og fikse mest mulig på kort tid om morgenen - til Han Fine's store frustrasjon. Han liker nemlig aller best lange frokoster bak aviser, med innestemme og lav musikk. Ja, vi har alle våre morgenrutiner.

På lørdager som denne senker jeg tempoet og lar det meste skje i slow motion. Jeg dusjer kjempelenge, lar ansiktet få en etterlengtet peeling og håret en etterlengtet kur. Jeg spiser melon og drikker kaffe mens jeg strukturerer den kommende uken og nerder på Internett, danderer og vanner blomster, setter på Bibio drithøyt mens jeg sjekker Instagram og Facebook. En nesten kvalmende optimisme bor inni meg idag, og jeg tenker at en skikkelig Celine-morgen var akkurat det jeg trengte for at den skulle titte frem.

1 - beauty essentials: Le blanc de Chanel, rouge-kost fra Chanel, neglelakk fra Nilens Jord, sminkepung fra North, renseprodukter fra Emma S., pudder og leppepomade fra Chanel, parfyme fra Korres, Moroccanoil til håret.

2 - desk essentials: iMac, kaffe i Pantone-kopp, STYLEmag, HTC One, orange Molskine brukt som musmatte, agenda fra Mulberry, neglelakk fra YSL og Gel Coat fra Dior.

3 - celine essentials: tid til å kose seg i eget selskap på en lørdag i prikkete playsuit, Nespresso fra Roma-kapsel.

4 - home essentials: friske blomster (Nelliker denne gangen) i favorittvase fra *Bloomingville, lampe fra Frama CPH, og stæsj med affeksjonsverdi som denne jeg fikk av Han Fine når han hadde vært i Moskva.

COLOUR SPLASH!

Se for deg følgende: En mørk høstkveld. Deg selv ikledd en ultrasoft, kamelfarget høyhalser. Klassikeren som aldri går av moten. En long-drink i den ene hånden som du omhyggelig plasserer på en Safari-coaster for ikke å tilgrise det tunge gullfargede salongbordet ditt. Frank Sinatra fra vinylspilleren i bokhylla. En bok du ikke rakk å lese i sommer. Moderne retro og ikonisk mønster.

DET er akkurat sånn showrommet til Gambit ser ut. Idag var jeg der for å overraske fantastiske Tinashe (showromansvarlig) akkurat der, og jeg blir like inspirert hver gang. Jeg går bestandig ut med et ønske om å adde sterke farger og mer mønster i noen rom av leiligheten min, ala Missoni Home. Hvis jeg i tillegg kunne plassert en massiv, orange stol i stua og gitt hjemmet mitt litt Mid-60s vibber i samme slengen hadde jo ingenting vært bedre. Når jeg tenker meg om er jeg egentlig keen på å ta med meg hele utstillingen til Gambit hjem til meg. Vi hadde trivdes så ufattelig godt sammen.

Så takk da, Tina. Jeg sa jo at jeg var blakk etter ferien... #luksusfellendetteerminpåmelding

Ps: Visste du at Missoni Home har en egen shop-in-shop hos Milla Boutique på House of Oslo?

HOT IN THE CITY

Oslo bader i sol! Jeg tror det er fordi Vik endelig er hjemme igjen. Vi møtes på Løkka. Bestiller Cappucchino og Cola Zero. Også skravler vi. Om firmaet vårt som snart er ett år. Om strategi og planer for fremtiden. Om alt og ingenting. Jeg smiler gjennom rosa leppestift, og synes livet er helt perfekt!

COSTUME.NO

Sommerferie innebærer jo som kjent, og forhåpentligvis, spennende reiseplaner, overfylte kofferter, fancy strandbag'er og svale sommerkvelder. Costume og jeg har tatt en prat om akkurat det, og du får selvfølgelig være med i samtalen :) Tusen takk for praten, Costume! Ha en strålende sommer.

Klikk på bildet for å lese artikkelen!

LOVE, FRENCH, BETTER

Idag har jeg funnet meg en ny musikk-obsession. Jeg regner med at de fleste Bret Easton Ellis fans har fått med seg at han har skrevet manuskriptet til fimen The Canyons? Filmen er regissert av Paul Schrader, utspiller seg i LA, og omtales som en blanding av Erotic Thriller og Neo-Noir. Typisk for både regissør og forfatter, med andre ord. Traileren ligger nå ute, og jeg bet meg som vanlig merke i musikksporet. Gold Zebra's Love, French, Better settes herved på repeat til filmen lanseres i høst. Du bør høre den, du også!

pants: ZARA / shirt: DAGMAR / bag: SAINT LAURENT / shoes: DINSKO / hat: FIFTH AVENUE SHOE REPAIR / necklace: EFVA ATTLING

I GUESS YVES WOULD APPROVE.

Det er en egen følelse for meg å tilbringe tid i storbyenes Saint Laurent flagships. Ikke bare DIGGER jeg den nye (gamle) estetikken med hard, hvit Helvetica mot sorte, matte papirposer jeg elsker også den breiale, men subtile måten Hedi Slimane valgte å gjøre dette på. Han kaster et respektfult nikk retning motehusets begynnelse, med Mr.YSL's første ready-to-wear kolleksjon i 1966, og originalnavnet "Saint Laurent Rive Gauché" i fokus. Butikklokalene har fått et kraftig løft med Art Deco-vibber i fokus. Han hyller det tradisjonelle, så vel som å markere seg på drastisk vis. Hedi Slimane bruker Helvetica Neue, marmor, "grain de poudre" - smokingjakker, kontraster, og en god del Union Des Artistes Modernes inspirasjon. Når materiellet er ut i fingerspissene gjennomført i tillegg kan jeg ikke gjøre annet enn å tilbe det. Tvers igjennom og helhjertet.

"So when it was announced in June 2012 that newly appointed creative director Hedi Slimane was to alter not only the graphic language, but also the actual nomenclature of the house, the tremors of disapproval were felt all the way from Madison Avenue to Avenue Montaigne. When the new logo made its first appearance a month later, the shrieks of disapprobation went up a notch. To drop 'Yves' was disrespectful enough, but to replace painter Cassandre's mythical 1961 YSL logotype altogether was utter lunacy, surely?

But we beg to differ. Why? Primarily because most of these knee-jerk, social media-fuelled reactions were misinformed and ignorant. So we'd like to set the record straight.

By calling the new line Saint Laurent, Slimane has, in fact, shown intelligence and great respect to Mr Yves Saint Laurent. The new logo design gives a reverent nod to the very beginnings of his game-changing, ready-to-wear collection in 1966, adopting a similar appellation to the original 'Saint Laurent Rive Gauche', as well as utilising the Helvetica font styles chosen during that revolutionary era.

This smart trick of 'retro-branding' returns the ready-to-wear to the spirit of the origins of the line, but marks a new era." - WALLPAPER.com

Saint Laurent ss pre-collection 2014 of Sasha Pivovarova: Saint Laurent

Photo's of Saint Laurent packaging: Paul Zak

AND IT'S....

Fant igjen disse solbrillene under en etterlengtet rydde-session tidligere idag. De er fra Cheap Monday og har levd siden mamma fremdeles betalte for klærne mine. Ok. Så skal det sies at det fremdeles til tider kan finne på å komme med såkalte "takk for at du passer på katten bidrag" retning sin datter, men dere sjønner poenget. De er gamle. Det samme er Levi's shortsen. Kjøpt på en vintagesjappe i Paris. Den er jeg storfornøyd med. Spesielt sammen med striper, som jo er en storfavoritt i garderoben min. Det er noe Parisisk over striper. Og tilfeldig fall i håret...

sweater: SECOND FEMALE / shorts: vintage LEVI'S / necklace: EFVA ATTLING / nail polish: ESSIE / bag: CELINE / sandals: ZARA / sunnies: CHEAP MONDAY 

THE LANGUAGE OF FASHION

Det er mandag og Marie sender sms. Et kvarter senere sitter vi på Stockfleths i Gamlebyen i et hav av gadgets. Mobiler, Mac'er, agendaer og kameraer slenger rundt, og jeg topper det hele med en genser det står FASHION på. Det kan ikke få blitt mer bloggete, men jeg liker det. Marie er en sann inspirasjonskilde for meg. Hun er en av de sterkeste jentene jeg vet om, og er like vakker på utsiden som på innsiden. Bedre kaffedate skal du med andre ord lete lenge etter. Latteren henger alltid like løst som pekefingeren på speilrefleksen.

Vi drømmer om Paris Fashion Week, sjekker flybilletter og klapper i begeistring når det ikke er så dyrt. Hva tror dere? Hadde vi ikke utgjort et himla bra radarpar i motemekka?

sweater: JUST FEMALE / jeans: NEVER DENIM / bag: CELINE / planner: MULBERRY / shades: RAYBAN / boots: WHYRED 

OSLO-LIFE

Håret er nyklippet og jeg trasker rundt i Oslo. Han Fine og jeg spiser lunsj med en kompis, før jeg sier at jeg er magasinsulten og stikker på Narvesen.

Jeg legger de nyinnkjøpte magasinene mine i en bunke på gresset. Setter poser med blomster til leiligheten ved siden av, og sier til Han Fine at jeg er klar. I det sekundet jeg sier at jeg er klar ber jeg han vente. De stygge posene jeg fikk blomstene mine i får ikke bli med på intodust - blomstene synes jo ikke med hvit, billig plastikk rundt seg uansett. Jeg flytter posene og setter meg ned igjen. Sånn.

shorts: NINA JAREBRINK / tee: GANNI / sunglasses: RAYBAN / necklace: AMERICAN APPAREL / sandals: ZARA / tote: STYLEMAG (buy a magazine and get one) / phone: HTC ONE (yes, it's new) / rings: LINE&JO and BYME

THEY SAY IT'S ALL IN THE DETAILS.

Små detaljer fra hverdagen kommer i form av kvadratiske bilder tatt med en hvit iPhone 5. Følg meg på @intodust_celine

Cala&Jade, fra Polhem's sommerfest, Han Fine på Helmut Newton i Roma, feirefrokost / Just Female og Saint Laurent, Missoni Home og Stella McCartney ved bassenget, sandaler fra Zara, veske fra Cala&Jade og strikk fra Object / Veske fra Saint Laurent og snekkerbuksefavoritt, see-trough-pants fra Selected Femme, ferieprodukter, på toget til Roma / The Gin Bar, solen skinner i Italia, basseng essentials, ny kjærlighet fra Céline

GATELYKTER & SOL

I Roma gir gatelyktene fra seg et gult lys om natten. Det er fremdeles godt over 25 grader i luften.

"Du lukter sol," sier Han Fine.

"Lukter det egentlig noe godt, a?" Jeg rynker på nesen når jeg spør. Angrer på at jeg ikke satt opp håret i strikk. Det er midtnatt og varmt.

"Ja. Du lukter sol og skikkelig, skikkelig godt!" Han Fine graver nesen sin ned i halvgropen min mens han lukter sol, han også.

dress: JUST FEMALE / bag: SAINT LAURENT / sandals: ZARA 

I'M WAITING HERE

Bassenget er fylt med knallblått klorvann. Over meg henger en skyfri himmel, og Sirissene lager musikk jeg egentlig ikke liker. Tanken på størrelsen og deres manglende evne til å tenke konstruktivt hva angår landingssted skremmer meg uten at jeg aner hvorfor. Jeg soler meg på et håndkle fra Missoni Home og i årets ensfargede, svarte bikini fra North. Jeg får solskille og liker det. Jeg spiser så mye mat at jeg ikke vet hva sulten er lenger. Alt mens David Lynch & LykkeLi summer på netthinnen fra en altfor, altfor varm iPhone.

Og når rastløsheten gjør et innhugg stikker vi til Civita di Bagnoregio, byen ikke så langt fra Viterbo, som holder på å dette ut. Jeg stirrer på villkatter og lurer på hvor de 15 innbyggerne som etter sigende skal bo i byen befinner seg. Lukter på Hortensiaer som lever mye bedre her enn hjemme i Norge, kjenner solen prikke mot armen min, og tenker at jeg blir nødt til å bade når jeg kommer tilbake...

badedrakt: MARNI for H&M / shorts: AMERICAN APPAREL / bag: CELINE / sandals: ZARA / sunglasses: RAYBAN / necklaces: EFVA ATTLING

CASTEL GIORGIO

Tilbringer som dere vet late dager i Italia. På dagtid er det utenkelig å ha på seg noe annet enn bikini. På kveldstid er det derimot rom for å la de 21 kiloene jeg pakket med meg få leke litt. Igår kveld smalt vi til med hjemmelaget pizza stekt i hagens stenovn, noen hvitvinflasker for mye og skikkelig høy latter.

Håper dere har en like perfekt sommer som meg :)

skirt & sweater: SELECTED FEMME / clutch: CALA&JADE / sandals: ZARA / sunglasses: VINTAGE

hits