juni 2014

TBT SUNDAY

For sånn cirka akkurat ett år siden fløy jeg rundt i Oslo sammen med gode venner. Jeg forsvant inn i feriemodus i Italia, klippet håret til over skulderen kort og brukte solbriller så ofte jeg kunne. Jeg hadde ingen anelse om at jeg skulle bli mamma til verdens fineste lille skapning eller at Han Fine og jeg skulle flytte fra Oslo. Heller ikke at tiden skulle gå så fort som den har gjort. Nå, ett år senere sitter jeg her og ser utover Harestuvannet mens Oliver sover på brystet til Han Fine. Håret har vokst seg lenger, men jeg vurderer igjen å klippe det til over skulderen kort. Jeg har på meg den samme toppen som i fjor, og solbriller bruker jeg fremdeles så ofte jeg bare kan. Herregud, så utrolig mye og ekstremt lite som kan skje i løpet av ett år...

NO NAME

Kastet tilbake til 90-tallet og med 5 cm ekstra over havet. Marineblå med hvit såle. NO NAME er min sommerforelskelse. Snart stikker Han Fine og jeg til sjøs. Da skal disse godbitene brukes i hjel. Det skal også godt lesestoff og polaroidkameraet mitt.

Ahh... Sommer. Sommer!

 

 

"COPIES HAVE A LOT OF NAMES ORIGINAL IS NO NAME"

 

THERE'S A NEW LINE IN TOWN...

 Med noen massive ringer har de tatt hele verden med storm. De har klart det "umulige" - å skape en hype som allikevel føles personlig og unik for hver enkelt. Nå som de lanserer kleskolleksjon i tillegg er jeg sikker på at de vil runde universet, for herregud så smashing førsteinntrykket er! Kolleksjonen består av 10 plagg og er et samarbeid mellom Tom Wood og bloggeren Styleheroine. Det er tidløst og moderne, en hårfin balanse mellom smalt og kommersielt. Fargepaletten er mørk, men optimistisk, og plaggene er så ut til fingerspissen gjennomført at de relativt snille prisene nesten virker for gode til å være sanne. I tillegg til chunky strikk byr Heroine by Tom Wood på røft skinn, den klassiske "herreskjorten", cocoon-shapede kåper og rålekre sigarettbukser i ull.

Oh, my God. I'm in love with everything.

SURPRISE IN A YELLOW BOX

Dere som er mammaer og pappaer vet hvor enormt viktig det er å ta vare på forholdet etter at barnet er født. Forelskelse og romantiske vinkvelder blir plutselig byttet ut med bleier og spising på skift. Det som tidligere var spooning er erstattet med byssing og flere bleier. Ja, det er lett å glemme hverandre midt oppi det nye livet med et altoppslukende lite vesen. Før var jeg Celine. Nå er jeg mamma. Dere kan jo derfor gjette hvor glad, rørt og forelska på nytt jeg ble i Han Fine da han la denne gule esken på spisebordet vårt igår kveld. Som et tegn på at han så absolutt ikke har glemt meg som Celine. Heller tvert imot - han støtter og oppfordrer meg alltid til å pleie individet meg, i tillegg til hver dag å si at jeg er verdens beste mamma... Det ene utelukker ikke det andre, og det nettopp derfor Han Fine er verdens beste kjæreste. Og pappa.

LITEN BÅT, VOL.2

Ok, dere husker båt-cravingen min fra petit Bateau? Mens jeg satt og laget akkurat det innlegget tikket det inn en Snap fra Mariei ført en t-skjorte med samme motiv.

Noen kvelder senere sitter Marie på jobb. Jeg har baby-fri og er på Universal-festen. Marie har verken Cola eller sukker, så jeg bestemmer meg for å overraske henne på kontoret med begge deler. Jeg sitter og ser på venninnen min mens hun steamer den nye kleskolleksjonen til Tom Wood. (Mer om den senere, by the way - den er forbanna rå!) Vi spiser hvit sjokolade med bringebærbiter og får en etterlengtet venninneprat før jeg kjører henne hjem.

"Bli med inn en tur," sier Marie.

Inne hos Marie får jeg bamseklemmer av både mannen hennes, Christian, og hunden deres Kokos. Marie forsvinner i noen sekunder før hun kommer ut igjen med et grått tøystykke i hendene. Det er t-skjorten fra Petit Bateau.

"Værsågod," sier hun og rekker meg t-skjorta med båt på.

"Kødder du?" nesten skriker jeg.

Hun kødder ikke. Hun sier at hun hadde en ekstra og at hun tenkte jeg fortjente den. Det varmeste og sterkeste mennesket jeg kjenner smiler sånn som bare hun kan. Med smilehull og hele pakka. Jeg smiler tilbake. Med smilehull og hele pakka.

tee from Petit Bateau · boyfriend jeans from Acne · loafers from H&M 

Photo's: Marie

LOOK DU JOUR

Phoebe Philo gjør det igjen. For Céline. Inspirasjonen er hentet fra 30-tallets maskuline linjer og blandet med stikkord som tender, strong og wild. Med sin AW 14-kolleksjon har Philo skapt et sylskarpt univers med myke kanter. Herregud, som jeg elsker det!

 "I wanted them to feel touched by human hands,"

"The way I approached them was very from-the-gut. When I was engaging too much in thought, it felt jarring,"

"When I was in a fitting, I'd just get my hands on the clothes and feel a very instant relationship." - Phoebe Philo

Photo's via Celine.com and Dazed & Confused

 

LE PERLES ET...

For meg har mørkeblått erstattet sort en stund. Ikke helt, altså, men nesten. Som du sikkert har lagt merke til har jeg flyttet inn i Birkenstocks igjen. The comfy-obsession begynte da jeg kjøpte dem i fjor og har ikke blitt noe mindre etter at de ble gått skikkelig inn og da jeg innså at, joda, de passer jo faktisk til så og si alt. Jeg liker at de til enhver tid toner ned antrekket. Også passer de jo perfekt til mammarollen, tross alt. Perleøredobben fra Lola's Love ble jeg hodestups forelsket i etter en uforglemmelig kveld hos A Fashion Agency. Den fikk raskt selskap av to andre pieces og nå danner de en perfekt ménage à trois på øret mitt...

Ps: A Fashion Agency har i disse dager lagersalg i sine freshe lokaler på Skøyen. Ta turen, det er verdt det! Klikk her for adresse og mer info.

dress from H&M trend · cardigan from Storm & Marie · earring from Lola's Love · sandals from Birckenstock · rings form Tom Wood · necklace from Efva Attling

LITEN BÅT

Er det én ting jeg har lett etter denne sesongen er det den perfekte collegegenseren. Den som passer like godt til en avklippet 501 som til en high-waisted silkebukse og stråhatt. Og gjett hva? Vi har en vinner. Seilbåtgenseren kommer fra franske Petit Bateau - en storfavoritt hos både mor og sønn i dette huset. I skikkelig nostalgisk retrostil trekker den meg tilbake til barndomsår ombord i en båt med navn Vaxine, og til somre jeg kun husker som solfylte selvom det sikkert regnet mesteparten av tiden...

Dere vet kanskje ikke dette, men jeg er et skikkelig båtmenneske. Familien har hatt båt så lenge jeg kan huske, og som liten ble hver eneste sommer tilbrakt langs Oslofjorden og Bohuslän - fra Oslo til Göteborg. Båtsommer for meg er en jolle vi som små døpte Pheebs. Det er å kakke krabbeklør mot svaberg, pappa i seilersko fra Sebago, tau som ble bundet i dobbel halvstikk, indrefilét på en gassgrill som ble festet på badeplattformen, en stabel med bøker ved siden av mamma, nattbading i morild, brennmaneter i fleng langs skroget, akkurat passe søte moreller på dekk, værfast i tordenvær, vindstille morgenstunder og hvite-og blåstripete gensere under Helly Hansen-jakker.

Det er en stund siden jeg har feriert på denne måten, men i år planlegger Han Fine og jeg å introdusere Oliver for sjølivet. I juli stikker vi til Marstrand for å henge med de to som sørget for at barndommen min lukter saltvann - mamma og pappa.

 

HJEMMEDETALJER

Han Fine og jeg spleiser på en bok fylt med Art Deco-posters. Det er helg og hagen vår fylles av bestevenner, barnelatter og grillmat. Sola steker mot altfor bleke legger, og jeg rekker omsider å bla igjennom magasinene jeg kjøpte for noen dager siden. Jeg baker en crumble-pai med epler som vi sluker sammen med vaniljeis og jordbær. Så kommer tordenværet. Hortensiaen vår blir vannet. Putene må legges under tak. Gresset lukter regn og luften renses. Myggen stikker, Oliver er trøtt og gråter. Han Fine legger han inntil brystet sitt mens vi ser Frankrike vinne over Honduras. Oliver sovner. Han Fine og jeg spiser kakerester, snakker om uken som kommer og konstanterer at dette har vært en nydelig dag. 

Håper dere har hatt en minst like fin helg som meg!

OSLO STROLL

Vi henger i Oslo. Jeg i ny, kremhvit snekkerbukse. Han i rødstripete body fra tante-Viktoria. Vi tar toget, spiser kokos-cookie på Steam, møter mennesker vi er glad i og koser oss skikkelig.

 

dungarees from Mango ·  tee from Ganni ·  bag from Saint Laurent ·  Stan Smith sneakers from Adidas ·  rings from Tom Wood

NEW IN FAVOURITE

Så og si alle maxi-kjolene mine blir liggende innerst i skapet om dagen. Ammingen gjør det vanskelig å bruke kjoler uten knapper eller såpass åpen hals at den kan trekkes ned over skulderen. Jeg ble derfor helfrelst da jeg fant denne stripete drømmen av en kaftan-ish sak på & other stories i Barcelona. Jeg kommer til å bo i denne i sommer, det er iallefall helt sikkert!

dress from & other stories · sandals from Zara · tote from Margiela x H&M · sunnies from RayBan 

photo credit: Vik

HVERDAG

Mini og jeg har såvidt begynt å danne oss små, felles rutiner. Vi liker for eksempel å høre på radio på badet mens han sitter i vippestol og jeg dusjer med døren åpen så han ikke skal bli for varm. Når det er tid for formiddagslur gjøres det best godt plassert på brystet mitt mens jeg ser på trashy daytime-TV. Når klokka begynner å nærme seg sent på ettermiddagen strekker vi begge på ørene for å høre om skoene til Han Fine knaser i grusen utenfor. Vi gleder oss alltid til han kommer hjem til oss. Når vi går tur sovner han helst til lyden av stemmen min - enten når jeg snakker i telefon med noen jeg omsider får ringt opp igjen, eller gjennom tapre forsøk på å huske barnesangene jeg egentlig forlengst har glemt. Det blir mest nynning, men det synes han er greit. Når vi triller i byen unner han meg både takeaway-kaffe og butikktitting. Det vet han nemlig at jeg elsker. Når vi kjører bil skal vi helst kjøre fortest mulig. Rødt lys er det kjedeligste som finnes. Vi er utålmodige begge to. Veldig utålmodige. Det er aldri tid til å vente på at neglelakken skal tørke ordentlig eller rom for at jeg kan gjøre meg ferdig med det jeg holder på med når han er sulten. Da skal vi forte oss.

Mini og jeg har begynt å danne oss små, felles rutiner. Og akkurat nå holder jeg på med noe mens han er sulten. Da må jeg forte meg.

Følg meg på Instagram for flere hverdagsøyeblikk (@intodust_celine)

PUDDER & SÅNN

Oliver lager nye regler for meg og utfordrer komfortsonen min hele tiden. Som å dra til utlandet for et bryllup uten å ha med seg kjole, for eksempel. Det er noe jeg aldri ville gjort tidligere. Aldri. Jeg er altfor kontroll-freak til det. Etter noen halvhjertede forsøk i forkant av avreise, med vogn og baby på slep, bestemte jeg meg for å gjøre det "umulige". Reise uten å ha kjøpt kjole til bryllupet. Jeg tok med andre ord sjansen på spontant å finne noe i Barcelona. Etter smådesperat flying fra butikk til butikk fant jeg denne pudderfargede drømmen hengende hos COS. Fiks, ferdig, solgt! Jeg ankom bryllupet i sorte pumps, men fant raskt ut at hagebryllup tillot sandaler og pudderslep mot gressplenen.

dress from COS · necklace from Just Female · sandals from Zara · rings from Tom Wood

PLAY

Oliver har rukket å bli 1 måned. Han har vokst over 6 cm siden han ble født, og han har vært i utlandet for første gang. Barcelona var akkurat like bra som forventet og enda bedre enn det igjen. Det er ikke hver dag du ser en av dine beste venninner gifte seg. Det er heller ikke hver dag du er invitert i bryllupet du aldri kommer til å glemme - personlig, varmt og i ekte Gatsby-style! Mer om det en annen dag. Jeg må bare samle bilder, tanker og minner selv først.

playsuit from Zara · bag from Céline · tee from A.O. CMS · sunnies from RayBan ·  strap from Cala & Jade

GREENS

Dette settet fra Ganni gir meg Miami Vice-vibber. Perfekt for lørdager i Oslo sammen med Han Fine, Oliver og gode venner. Når kvelden i tillegg avrundes med middagsinvitasjon hos en kompis på Harestua og Oliver oppfører seg helt eksemplarisk finnes det ingenting å klage på.

Håper dere alle har hatt en nydelig helg i solskinnet!

pants & shirt from Ganni · sandals from Zara · bag & sunnies from Céline · necklace from We The Hatters

hits