mars 2014

BLACK/WHITE

Litt over 3 uker til termin er lik en ikke spesielt grasiøs Celine, heller tvert om. Jeg går under navnet ruslebiffen om dagen, godt gjemt bak RayBan's og sort/hvitt.

pants from MOM by Lindex · sweater & leather jacket from Just Female · sunnies from RayBan · bag from Céline · shoes from Converse · rings by Tom Wood

POUR MOM's

Nå som det kun er 4 uker igjen til termin er det en selvfølge at det ikke lar seg gjøre å gjemme bort magen. Til nå i svangerskapet har jeg konsekvent unngått typiske gravidklær som tights og tunica - det er enkelt og greit ikke min stil. Jeg har etter beste evne forsøkt å beholde min normale klesstil, med nødvendige justeringer. Jeg fant for eksempel tidlig ut at mine tidligere dødskule, oversized overdeler plutselig ikke gjorde meg noen tjenester what so ever, og at stiletter og graviditet ganske enkelt ikke er så gode venner. Men, tilbake til mammaklær.  Sta som jeg er har jeg skydd de typiske "mammaklærne" som pesten selv, men slitne føtter og stor baby-bump er ikke akkurat det enkleste utgangspunktet om dagen. Gleden ble derfor stor da jeg så Lindex' svar på maternity-klær. Her finnes nemlig både boyfriend-jeansen, chic'e snitt, minimalistiske maxiskjørt og elegante farger. Endte blant annet opp med dette skjørtet - perfekt for hovne legger og en komfortabel hverdagsstil!

Dagens tips lyder med andre ord som følger: Er du gravid bør du sjekke ut MOM by Lindex. Nå!

skirt from MOM by Lindex · cardigan and tee from Just Female · sunnies from RayBan · shoes from Converse 

Photo by: Marie <3

SURPRISE BY MAIL

Vanligvis ser jeg svært få fordeler med at en av mine beste venner bor på andre siden av masse fjell og kronglete veier, men idag skjedde det noe som gjør at jeg til en viss grad greier å se det positive med den lange distansen - overraskelse i posten! Pakken inneholdt noe passende til hvert familiemedlem, fylt med humor og kjærlighet - akkurat sånn vi liker det.

For å sitere Han Fine da vi åpnet den:

"Fy faen så jævlig kult gjort!"

Tusen takk D&L! <3

JUST ABOUT RIGHT.

Jeg skal ikke skryte på meg å være en kostholdsfreak. Jeg detox'er ikke, teller aldri kalorier, spiser kake hvis jeg vil ha kake og lar Han Fine sørge for at tilstrekkelig mengde fisk står på middagsbordet hver uke. Jeg er hun som typisk ikke vet hvilke grønnsaker som passer til hvilke retter, og som alltid har litt dårlig samvittighet over ikke å få i meg nok grønt. Spesielt etter at jeg ble gravid har behovet for å vite at mini får i seg nok god næring stått høyt på prioriteringslisten. Et bevisst og sunt forhold rundt dette er viktig for både Han Fine og meg, men alt med måte. Vil mini ha brunost på brødskiva si etterhvert skal han for all del få det.

I sunnhetens ånd har nå noe amazing flyttet inn hos oss. En juicemaskin. Jepp. Jeg har kastet meg på juice-bølgen og elsker det. Tidligere sløyfede frokoster og mellommåltider har nå blitt til ferskpressede fargeklatter med isbiter i. Så himla enkelt, og så sinnsykt godt! At det i tillegg blir en god og enkel måte å få i mini litt ekstra grønnsaker på er jo også så definitivt et pluss.

OSLO

Han Fine og jeg kjører sammen inn til Oslo. Jeg hopper av på Skøyen, venter på 13-trikken mot sentrum som aldri kommer. Det står at den kommer om 4 minutter men det gjør den ikke. Den kommer ikke før 14 minutter senere. Da er den full. Jeg står i midtgangen langs Drammensveien. Ingen reiser seg. Kanskje fordi jeg hører på musikk, kanskje fordi folk ikke gidder, kanskje fordi det ser ut som jeg er en gravid jente som trives best stående. Ikke vet jeg. Mens vi kjører forbi Skillebekk, og jeg ser ned forbi den lille parken jeg en gang i tiden bodde ved, tenker jeg at det heller ikke er så farlig. For solen skinner. Det er en av de dagene hvor jeg innser at våren snart er over oss. Tanken på det gjør det verdt det å stå helt frem til Wessels plass på en trang trikk med altfor tung veske. Det gjør det verdt det at jeg har glemt notatene mine hjemme slik at jeg i all hast må skrive dem på nytt, og på grunn av det sikkert glemte sånn ca. halvparten av det jeg i utgangspunktet hadde tenkt ut.

Samma det. Det er starten på noe. Det er endelig vår i Oslo.

 

pants from Cathrine Hammel · tee from A.O.CMS · cardigan from Just Female · alphabet rings on necklace from We The Hatters / the other necklace is a gift from Han Fine ·  sunnies from Céline

ZIG ZAG

Var innom Bella's Hus på Majorstuen rett før helgen for å sjekke ut Missoni Home's nyeste ensemble. Jeg er allerede stor fan, og det italienske motehuset skuffer ikke. Spesielt godt liker jeg årets sikksakk, blå- og grønntoner. Et perfekt tilskudd til de allerede oh, so, klassiske mønstrene!

Ønsker dere alle en nydelig mandag :)

DOTS & BRICKS

pants from Just Female · shearling jacket from Muubaa · scarf from Black Lily · sweater and singlet from American Apparel · shoes from Converse · rings from Tom Wood and We The Hatters

THE BROTHERS!

Tittet innom Me&My Brothers her om dagen for å øynene hvile på høstens kolleksjoner. BLK DNM skuffer aldri, og jeg hadde bytta bort en nyre for godt over halvparten av Johan Lindeberg's siste kolleksjon. Etter at jeg så og si flyttet inn i et par kongeblå loafers for godt over ett år siden har hjertet mitt banket litt ekstra hardt for skomerket The Last Conspiracy - Feinschmeckerkvalitet på sitt ypperste fra våre danske venner. Jeg ble litt ekstra hypp på sånn cirka åtte par. Hei, høst. En spennende nyhet for agenturet denne høsten er Yvonne Koné. Tidligere best kjent for armbåndene med muttere på - Nå en spådd superhype for den kommende sesongen. Jeg liker det jeg ser og er 100% sikker på at én eller flere av veskene hennes vil henge på skulderen min om ikke så altfor lenge...

Ja, men da så... Kan se ut som jeg går en fattig høst i møte. Takk, Me&My Brothers.

PALE SKIN

35 uker, folkens. Nedtellingen har for alvor begynt. Jeg begynner å bli smålei av strikk i livet... Nå gleder jeg meg til å bli kjent med skapningen som lager masse liv og sparker ribbena mine blå inni magen min.

sweater from Isabel Marant · coat from Cathrine Hammel · sunnies from RayBan · pants from Selected Femme · bag from Saint Laurent · shoes from Converse x Comme des Garçons Play

 

LOOK DU JOUR

-

Solen skinner og hjemmekontoret er fyllt med blomster. Til vanlig er jeg nok ikke den mest bohemske i klesveien, men tidlig vårstemning får til og med meg med på laget. Kate Hudson er aktuell med en collab med Lindex om dagen, og jeg falt for de løse plaggene med skikkelig country-feeling! Et annet tips jeg har idag er å sjekke ut de nye bollene fra Holmegaard. Jeg digger lanternene fra før, og kommer uten tvil til å utvide samlingen min ved å mikse inn disse som kan brukes til så og si alt. God tirsdag da, folkens.

PANTONE

Jeg sier til Han Fine at jeg ikke synes det er noe fint hjemme hos folk som ikke har blomster. Det jeg egentlig mente å si var at det ikke er noe fint hjemme hos OSS når vi ikke har blomster. Han Fine følger opp. Planter påskeliljer og noen lilla greier ved inngangspartiet til Hobbithuset. Vi kjøper hvite liljer til 249,- for 50 stykker på den lille sjappa ved Kolonihagen på Frogner. Han kjøper asiatiske liljer på vei hjem fra et møte på Gjøvik. Jeg kjøper gåsunger.

Plutselig er det blomster overalt.

1: byFryd tapét for Fargerike hos House of Communication

2: Liljer & gåsunger = sykt god stemning

THE SUN IS SHINING

Plutselig var jeg 34 uker på vei. Oppi hodet mitt begynner termin å nærme seg med stormskritt. Utstyrslisten til mini begynner å falle på plass, og jeg gleder meg skikkelig til å vise dere både vogn, rom, klær og selvfølgelig han når tiden er inne. Enn så lenge melder kleskrisene seg hyppigere enn før, og føttene mine er nå til tider så store at valget mitt hva angår skotøy strekker seg fra sneakers til UGG's. Når fysikken setter en stopper for valgmulighetene hjelper det med solbrillevær, nye sko og endelig å kunne slenge en splitter ny og tynn vårjakke over den voksende magen! :)

trench from Just Female · jumpsuit from H&M trend · sneakers from Adidas, Stan Smith · bag from Céline · necklace from Efva Attling · sunglasses from RayBan

photo's: Vik <3

A KIND OF DIY: VEGGPRYD!

Noen ganger overrasker Han Fine meg. I forrige uke gjorde han det da han kom hjem fra Brüssel. Ikke bare hadde han med sjokolade og drops - noe helt spesielt til mini O var også i kofferten. Med seg fra Belgia hadde han Tintin i kalenderform.

- Se, jeg har kjøpt med Tintin til O! sa han.

- Den er superfin, svarte jeg.

- Jeg lette egentlig etter en plakat til rommet hans, men de ble så store og jeg tenkte det fort kunne blitt litt vel mye der inne siden det er skrått tak. Derfor kjøpte jeg denne kalenderen hvor tegningene er litt mindre. Vi kan kutte dem til og putte dem i rammer! sier Han Fine og drar frem en papirkutter.

Rammene fra IKEA blir én etter én fylt med fargerike tegninger. Målebånd og vater finnes frem og før jeg vet ordet av det har mannen i mitt liv fikset bilder på rommet til sønnen sin, helt av seg selv med kjærlighet som eneste motiv. Hvor sykt fint er ikke det?!

 

 

Hvis du vil gjøre som Han Fine er trikset veldig enkelt. Kjøp rammer. Kjøp en kalender. Kutt til bildene. Putt dem i rammer. Heng dem opp. Vær sinnsykt fin mens du gjør det.

STAN & I

For en stund tilbake siden, mens snøen fremdeles lå på bakken, slo hjertet mitt hardt for et visst par hvite tennissko signert Adidas. Jeg snakker selvfølgelig om Stan Smith. Nå, da snøen endelig har forminsket seg til små flekker her og der, har de kritthvite darlingene endelig fått plass på mine føtter!

Spring - I salute you!

 jeans from Never Denim · trench from Burberry (vintage) · sneakers from Adidas, Stan Smith · tee from BLK DNM · scarf form Holzweiler by Hippehippemilkshake · jewelry from Tom Wood and from my boyfriend

Photo's: Janka

SUNDAY

Våren begynner så smått i vise litt muskler, og jeg kunne ikke vært mer happy for akkurat det. Å bytte ut tunge boots med Converse er noe av det beste som finnes. Igår slang jeg likesågreit på meg knæsje solbriller også, bare for å vise våren at jeg definitivt kjemper ved dens side!

God mandag!

dress from Samsøe&Samsøe · coat from Just female · shoes from Converse · sunnies from TRIWA · scarf from Selected Femme

SÅ HIMLA LYKKELIG

Noen dager er bare så fine at en håper de aldri vil ta slutt. Noen venner er så fantastiske at jeg rett og slett blir målløs. Mine venner er sånn, og idag sto de samlet, hele gjengen, hjemme hos Vik for å overraske meg med den mest delikate babyshower'en jeg har sett.

Det er ikke lett å vite hvordan en skal reagere på så hjertelige overraskelser. Jeg er ikke jenta som lett gråter foran andre, heller ikke hun med et så tydelig kropsspråk at de rundt meg vet hva jeg føler. Jeg kan ha vanskelig for muntlig å sette ord på tankene mine. For meg er det aller enkleste å skrive dem. Sånn har det alltid vært. På godt og vondt. 

For meg betyr det alt i hele verden at de jeg bryr meg om vier en hel søndag for engasjert å stille opp i et selskap som symboliserer noe så stort for Han Fine og meg. Det at vi skal bli foreldre. En dag fylt med så mye kjærlighet er ikke forunt hvem som helst, noe som gjør det hele enda mer betydningsfylt for meg. Jeg tar det nemlig ikke for gitt. Jeg sitter imidlertid igjen uten ord og med et hjerte som er varmere enn jeg trodde var mulig.

Så kjære jenter. Tusen, tusen hjertelig takk for en nydelig dag. O sparker av glede, og jeg er så innmari, innmari glad i dere.

MINI SIGNET

Ingen hemmelighet at jeg digger Tom Wood, og min lille ringfamilie vokser stadig. Nyeste tilskudd er en liten firkantet en med bokstaven O. Hallo. Jeg måtte jo bare...

God helg a, folkens!

POP

Noe av det beste som finnes er å finne noe skikkelig fint som er på salg og som du derfor med god samvittighet kan kjøpe både til typen og deg selv. Dette blå skjerfet kommer til å lukte Victor&Rolf-parfyme - både Flowerbomb og Spicebomb.

shoes from Bianco · skirt from Gina Tricot · leather jacket from Second Female · cardigan from Just Female · top from H&M · beanie from Acne · scarf from Wolsey

Photo's: Marie <3

CRAVINGS.

Etter da 33 uker som gravid, hvorav kanskje de 5 siste virkelig har gjort sitt med kroppen, har jeg allerede begynt å glede meg til tiden som kommer etter fødsel på klesfronten. Drømmer derfor idag om en laidback sommer-look med hint av både bohem, minimalisme og disco.

Buksene fra Zara vil jeg pakke med meg i årets feriekoffert. Lett, behagelig og skikkelig fin. Soho Disco bag'en fra Gucci har stått på ønskelisten i en liten evighet nå. Still does. Ørepynten fra Line&jo hadde vært perfekt til et ellers rask satt sammen antrekk jeg uten tvil kommer til å ha svært mange av etter at lille O kommer til verden. But, hey - It's all about the little details, eller hva?

LADIES WHO LUNCH

Altså. Det finnes en perle av en kafé her i Oslo. Den ligger vegg i vegg med Nasjonalmuseet for arkitektur, og byr på arkitektoniske klassikere og ferske råvarer til lunsj. Rødt mursteinsgulv står i kontrast til kalkhvite krysshvelv. Idag var bordene tegnet av Sverre Fehn fylt med vårens nyheter fra Bianco, i perfekt harmoni med Hans Wegner's Y-stoler hos Kafé Grosch.

Selve kolleksjonen fra Bianco er inspirert av arkitektur og geometri, treverk og kontraster. Fargepaletten spenner fra sort til hvitt med innspill av nude, mørkeblått og grått. Jeg ble fylt med masse shoe-love i løpet av lunsjen, men falt spesielt for tre totalt ulike styles. Ser ut som jeg går en skofin vår i møte!

OU VA LE NOIR?

Gikk for gule striper idag i et forsøk på å sette litt farge på grå himmel, men siden det var alt annet enn skyfritt addet jeg en god dose skinn og svart også! Uke 33 i svangerskapet akkurat nå - magen har naturlig nok aldri vært større. Det føles sykt fint og rart. Samtidig.

dress by MKA for Bik Bok · biker jacket from Just Female · hoodie from Selected Femme · bag from Cala&Jade

Photo's: Mike

MIXTAPE

Er det én ting jeg er avhengig av så er det musikk på øret når jeg går, sitter på trikken, kjører bil alene, skriver om natten osv. Idag leste jeg at lille O nå kan kjenne igjen sanger han har hørt inne i magen når han om litt over en måned kommer ut fra hiet sitt. Oi, tenkte jeg. Da begynner han sikkert å bli skikkelig lei av de gamle listene mine. På tide med en ny. Thorbjørn Egner og co får vente litt til, enn så lenge er det nemlig en total Celine-stil som får regjere. Trenger du påfyll? Klikk på bildet og stjel hemningsløst hvis du finner noe som faller i smak!

LET THERE BE...

"Vet du hva?" spurte jeg Han Fine om isted.

"Nei. Hva?" svarte han.

"Til våren kan vi kjøpe en dritfet grill og lage sykt mye digg mat!" 

Herregud, som jeg gleder meg til våren.

-

Ps: Våren hadde blitt enda mer å glede seg til hvis den gule kaffekanna fra Rosendahl og Lovebirds fra Kay Bojesen bestemte seg for å bli med på festen...

hits