mars 2013

ON IT'S WAY HOME FROM CPH!

Husker dere at jeg var i Tokyo i høst sammen med en danske og to svensker i regi av NN.07? Husker dere at jeg fortalte at dansken har et eget møbelagentur i København som heter Frama? I det siste har jeg gått grundigere til verks ved å sjekke ut deres egen kolleksjon, samt merkene de representerer. Falt hardt og pladask for en lampe, og nå er den rett og slett på vei til meg! I tillegg deler mitt hjerte ut kjærlighet til en lounge chair fra SPACE Cph's Rén-kolleksjon, og Frama's eget AjOtto-servise! Aiaiai, kan se ut som klær må bytte plass med interiør en stund fremover!

Vil du herme og skaffe deg en helt egen diamant kan du klikke HER!

When in Tokyo last fall, one of my travel-buddies was a Danish guy called Niels. He lives in Copenhagen making beautiful and minimalistic interior-cravings, as well as running his own agency called Frama. Today I clicked home this Diamond-shaped beauty. Looking forward to showing it off in my apartment! If you want one of your own, simply visit their website :)

photo's via: Framacph.com

THAT KIND OF DAY

Bokstavene vil ut og setningene vil bli korte, konsise, intense, men ikke pretensiøse. Jeg hater lange utgreinger som forteller meg akkurat hva jeg skal føle når jeg leser andres setninger. Jeg misliker at jeg ikke får lov til å bestemme selv. Pappa sa en gang til meg at jeg må skrive på en måte som gjør at hvert eneste ord betyr noe. Jeg prøver. Sletter igjen. Vet at jeg ikke burde slette, men fortsette. Alltid fortsette, for så å drepe ordene etterpå. Det har kompisen min, Didrik, sagt. Han har også sendt meg en 279 sider lang bok. On Writing, heter den. Av Stephen King himself.

Det er ferie og jeg har klart å sitte stille i mer enn 10 minutter av gangen. Det har Han Fine lært meg. Akkurat nå står han på soverommet og maler taket mens jeg skal skrive. Foreløpig har følgende skjedd:

Jeg flyttet alle papirene hans fra pulten til spisebordet. Tenkte at jeg vil ha rene linjer og orden. Så begynte armene mine å finne frem smånips. En glassboks med lokk fra Design Letters/Arne Jacobsen fant veien til pulten, sammen med et Bonsai-tre jeg har klart å holde liv i mye lenger enn jeg trodde. Hodet mitt sier at jeg skal stoppe, men armene fortsetter å hente ting de plasserer i noe som kan minne om et slags stilleben. Herregud, sier hodet. Hva faen har den ugla her å gjøre? Sett den tilbake i stua der du fant den. Det kommer til et punkt der armene stopper opp. Det er nok ting på pulten nå. Skjermspareren jeg lastet ned og installerte igår har begynt å tikke på skjermen. Armene tar bilder av pulten, redigerer dem i Photoshop, og hodet banner igjen. Innsiden min begynner å blande seg inn, sier kleine ting som at det er vel fint å få vist frem den nye veggmalingen på JOURNAL? Faen, svarer hodet. Fargen kommer jo ikke ordentlig frem med mindre du ser den i virkeligheten, uansett. Det her blir bare for dumt. Slapp av, sier innsiden. The scariest moment is always just before you start. Det sier Stephen King.

Det tar 3 måneder å samle 180 000 ord (a goodish lenght for a book). Det er 2 000 ord per dag. Kanskje det går, mest sannsynlig går det ikke. Men, samma det. Jeg begynner -

IDAG. Shit, ass...

A friend once told me to stop deleting my scribblings immediately after writing them. He send me a book called On Writing, by Stephen King. So today it starts. Project "Writing". 2 000 words per day for three months. Should get going, instead of styling my desk and take pictures of it... 

photo's: celine/intodust with quotes by Stephen King

SÅNN DER BYPÅSKE

På veien hjem hører Han Fine og jeg på kleine sanger fra 90-tallet. Jepp. Trodde jeg kjøpte (ja, du leser riktig. Kjøpte..) en hitparade, men endte opp med noe D-liste-skvip. Joke's on me. Bilturen ble derfor lenger enn jeg hadde forventet, og etter noen timer på veien med sneglefart, råning, RedBull og boller var vi plutselig hjemme igjen. I Oslo.

Vi maler kjøkkenet sjøgrøntblått-ish. Jeg drar opp på kontoret for å leke med den nye Mac'en min som intodust CREATIVE kjøpte før påskeferien. Jeg tester lyden på den, setter opp mailen min, lager mappestruktur, og smiler. Fy faen, det er digg med nye epleprodukter. Kaffen fortæres i solen med Tina Liv - den flinke venninnen min som jobber i et stort byrå og spiller inn reklamefilmer i utlandet. Tina og jeg sitter med solbriller og drikker kaffe. Vi fryser, men skal selvfølgelig på død og liv sitte ute - det er jo sol. Og når det er sol sitter bypåske-folk ute. Ferdig snakka.

Back in Oslo to spend the rest of Easter drinking coffée with good friends like beautiful Tina Liv. It was a bit cold, but whenever the sun is showing off, the city-Easter-people spend their time outside - with hipster-like sunglasses and blue lips. 

tee: Céline / jeans: Cheap Monday / sunglasses: RayBan's Clubmaster / hoodie: H&M / leather jacket: Second Female / necklaces: BikBok & Fashionology.nl / clutch: Emil Arctander

 

GREETINGS FROM THE MOUNTAIN.

Han Fine og jeg setter oss i bilen. Vi stapper de nye langrennskiene mine inn, og vikler bæreposer og bag'er mellom dem. Vi plasserer en åpen vinflaske i en kasse vi skal ha med oss oppover. Jeg sier at det kommer til å stinke dritlenge hvis den faller. Han sier at den ikke kommer til å falle.

Vi mekker hjemmelaget pizza og fyrer i peisen. Mer, sier jeg. Det er altfor varmt her, sier han. Han gjør det allikevel. Fyrer mer. Det er sånn han er, Han Fine.

Solveggen er varm og jeg tar av meg boblejakken. Leser haugen med magasiner jeg kjøpte før avreise, og begynner på en ny bok. Han Fine legger snøballer på terrassen for å vise meg alle planetene i solsystemet vårt. Jeg lærer dem utenat, 15 år for sent.

photo's: Celine/intodust

NO TITLE

Hun sier at jeg ikke oppdaterer intodust.no nok. At hun skjønner at jeg har mye å gjøre, men at det ikke er en unnskyldning for ikke å trykke på Publish. Hun sier at jeg er dritflink, at jeg må skrive mer og at hun er stolt av meg. Hun er en av mine aller nærmeste venninner, og hun vet hvem hun er. Takk! Jeg er glad i deg.

Nå trykker jeg på Publish.

dress: Zara / boots: StudioG12 / west: Selected Femme / jacket: Muubaa / shirt: Weekday / beanie: FWSS / curly hair: GHD eclipse <3

LAZY NIGHTS

Helgen ble tilbragt i selskap med flotte jenter og i-landsproblemer på Bølgen & Moi lørdag formiddag, etterfulgt av litt jobb og Batman med Han Fine. Og litt shopping. Denne gangen i form av interiør. Vårnytt til leiligheten, om du vil. Den fortjener jo det, den også.

Etter masse kaffe, god middag, film-maraton og kvalitetstid fant jeg sengen. Og der sov jeg til søndag morgen. Våknet til sol og søndag. Stor fan av søndager. Spesielt når de dytter mandager unna med nye sofaputer, inspirasjon mellom to permer, og sol. Nå er det riktignok mandag akkurat nå, men ettersom jeg tilbringer kvelden mellom to nye Dot Cushion fra HAY bevarer jeg søndagsfølelsen, litt til.

 

ARME RIDDERE & DRØMMEN OM PARIS

Rett ved kontoret til intodust CREATIVE har nå gamle, brunslitte Tranen fått en oppfriskning, og selskap av Åpent Bakeri. Anbefaler alle å ta en tur dit nå. Parisisk atmosfære. Jeg møtte navnesøster Celine til lunsj der idag, for en etterlengtet catch-up. Nostalgien var til å ta og føle på da jeg leste "Arme Riddere" i menyen. Pappa pleide å mekke det til meg mens jeg løp rundt i strømpebukse og pologenser i helgene som liten. Fredagens kaloribombe ble med andre ord et faktum, men damn, så verdt det. Skal gjentas snarlig.

Nå er det helg og snart middagsbesøk. Hotell i Paris står på agendaen, og det kribler i magen bare jeg tenker på det. Om én måned er jeg nemlig godt plassert på en utecafé i favorittbyen min, og herregud som jeg gleder meg!

NEON!

Dagen idag startet med typiske first-world-problems av typen: Håret mitt lar seg ikke style, jeg har klippet favoritt-jeansen av for kort sånn at sokkene stikker opp fra skoene, jeg har ikke frokost fordi jeg ikke gadd å gå i butikken igår kveld. Og så videre. Jeg var rett og slett litt småsutrete, og slang meg selv i veggen for en aldri så liten wake-up-call. Ok, det siste var løgn. Jeg slang meg ikke i veggen. Jeg fant heller frem en splitter ny favoritt! Neongul, oversized, og skikkelig fin. Den ankom skapet mitt igår, lå og blendet meg fra hylle nummer 3 nedenfra, og gledet seg til å bli brukt idag.

Vips. Strålende humør. Løsningsorientert. Strukturerte alle prosjektene intodust CREATIVE holder på med om dagen. Betalte noen regninger. Sendte masse mails. Hadde 3 møter. Skrev ferdig neste WHO THE HELL IS og sendte den avsted til sitatsjekk. Pannekaker og Juice fra Fresko sammen med nydeligste Marie var prikken over i'en! Jepp. Plutselig var dagen innmari mye lysere. Når den i tillegg ble avsluttet på kontoret med verdens fineste og beste Vik, og gutta fra KnowHow kom smilehullene for alvor frem, mens pizza fra Villa Paradiso ble slukt med Cava, Cider og latter.

Så da vet jeg det til senere. Neon er redningen. Ferdig snakka.

sweater: Just Female / shirt + boyfriend-jeans: H&M / boots: Isabel Marant / nail polish: Chanel - 617 Holiday

OH, YOU SUN!

Ingenting slår fredager med sol. Ok, det ble sagt litt for fort.

Ingenting slår fredager med sol som inkluderer pressefrokost etterfulgt av en ny WHO THE HELL IS in the making. Hvem den neste inspirerende sjelen er får du vite hvis du følger meg på Instagram! Eller hvis du venter sånn ca.en uke ;) La meg bare si at personen serverte afternoon-tea, digge kaker, og en stor dose optimisme! Ahhh.

Fredager. De er fine, de.

pants & sweater: H&M / boots: Gestuz / jacket: Muubaa 

WELCOME TO THE CANDY SHOP

Noen ganger er ingenting mer fristende enn godis. Jeg har mange sånne dager, igår inkludert. Når Polhem PR stiller med fristelser fra Yogurt Heaven toppet med et helt kartotek av godis kan dere vel forstå min fryd? I tillegg var hele showrommet fylt av sterke farger og herlig vårstemning. Blir ikke bedre enn det! :)

Igår var i tillegg den første dagen i år jeg våget meg ut uten jakke. Ok, så hadde jeg på meg tidenes deiligste ullgenser, but still. Uten jakke, folkens!! Genseren er nr.2 i rekken, strikket av Muttera. Hun har tidligere strikket en grønn til meg, og her om dagen kom beskjeden om at den grå vennen var ferdig - denne gangen i en litt lenger modell! Tusen, tusen, tusen takk til Muttera som gjorde det mulig å leve ut litt vårdrømmer igår!

photo's: celine/intodust

 

hits