housewife

God jul!

Familien min har ikke mange tradisjoner, men det er én vi har greid å holde på. Helt siden jeg var liten har vi alltid vært hos farmor og farfar på lille julaften. Skalldyr, farmor som nisse, et høyt lydnivå og et skikkelig fint kaos. Etter at de begge gikk bort har onkelen min tatt over stafettpinnen. Skalldyr, kusinen min som nisse, et enda høyere lydnivå nå som farfar ikke er der til å forsøke og hysje på oss, og et skikkelig fint kaos. Hadde noen sett oss utenfra hadde de trodd vi var gale. True story. 

Oliver fikk bli igjen hjemme hos farmor og farfar igår siden han ikke er helt i form. Vel hjemme igjen bar Han Fine den lille gutten vår opp. Jeg ble igjen nede. Skrudde på Mac'en, gikk inn på kjøkkenet, la julebrus i bløt og klippet ut 18 små juletrær i vinyl. Tørket av rester etter lim på flaskene, og sørget for at de ikke var våte før jeg klistret på hvite trær. Oppe var det blitt helt stille. Begge gutta mine sov. Jeg fant frem en kjele. Laget vannbad, smeltet sjokolade, rullet marsipan til små kuler, dyppet dem oppi sjokoladen, la dem på et brett for å stivne. Fra Mac'en ropte Kevin på moren sin mens det kjente soundtracket fra Home Alone sørget for stemningen på kjøkkenet. Etter at alle marsipankulene var ferdige så jeg på klokken. 0213. Ok. Oliver skal sikkert opp 0600. Ok. Legge seg? Se ferdig Home Alone? Se ferdig Home Alone. 

Nå er klokken 0730. Julaften. Oliver og jeg har vært oppe siden 0620. Jeg er så trøtt at jeg ikke er trøtt lenger. Sjokoladen på marsipankulene har stivnet. De ble perfekt. 

God jul, alle sammen!

 

...

 

In the middle of the night I went through some last minute prep for tonight. After spending an evening at the annual 23th of December get together at my uncle's house in Oslo. It's been like this as long as I can remember. My weird family spending time together once a year. The day before the day. We used to be at my grandmother and grandfather's place, but after they passed away my uncle has continued the tradition. I also suspect that my late night prepping will become a brand new tradition. The night I do everything I didn't manage to do before this very night, and which I'm too stubborn and nostalgic to just realize you don't always get everything done. Except, I do. When I decide to...Yeah, feel free to call it a sickness...

Anyways. I guess now it's time to wish you all a very merry Christmas! Hope it will be magical.

IT'S HOMEMADE

På onsdag fant jeg den evige Oslojenta i meg. Hun jeg av og til savner nå som jeg ikke bor i Gamlebyen og har Stockfleths og gult lys fra lyktestolpene som nærmeste nabo. Igår fant jeg tilbake til roen jeg er så glad i her oppe, med natur og vann som nærmeste nabo. Søsteren til Han Fine og jeg lot husmoren i oss dominere mens vi moste selvplukkede bær, kokte dem sammen med vann og vaniljestang. Moste saften ut av rips, rørte solbær til syltetøy. Denne høsten blir med andre ord uten tvil fylt med ost, kjeks, vin og hjemmelaget kjærlighet på Norgesglass...

hits