decoration

Bienvenue.

Snøfnuggene flyr utenfor huset vårt i suburbia. Jeg måker vei bort til bilen uten votter på. Angrer på at jeg dreit i det, men ikke nok til at jeg gidder å løpe 4 meter for å hente dem. Huset er stille. Oliver er levert i barnehagen. Jeg spiser granola med oppkuttet banan mens jeg ser på snøen. Åpner mail, leser, ser på snøen, åpner et word-dokument, skribler, ser på snøen, finner frem day-planneren min, noterer, synkroniserer kalenderen min, lader iPhonen, ser på snøen, pakker sammen, grøsser ved tanken på snøen, driter i votter en gang til, kjører til Oslo. 

Edith Piaf kvitrer over anlegget. Hun er en av mine favoritter, og til og med hendene mine blir varme når Hymne l'amour fyller rommet. Jeg er fremme på kontoret - i disse dager bedre kjent som Arnie's Bistro. Showrommet vi viser arniesays' AW15 fra. Showrommet vi har gjort om til en fransk bistro. Showrommet som huser hele høstens utrolige kolleksjon jeg skal vise dere ved en annen anledning. Enn så lenge får dere en smakebit av Arnie's Bistro. Min arbeidsplass og andre hjem. Hvor sykt fantastisk er det ikke?!

...

I'm bold enough to state the soon to be obvious. arniesays has the most incredible showroom there is when showing our AW15-collection. We have turned it into a French Bistro. Actually, I don't bother to say much more than that. Just take a look at this!

Ps: I'll definitely show you the collection as well, at a later point, but for now I wanted you to see my amazing work space and second home. 

  

White lights.

God 1.juledag alle sammen. Jeg håper dere hadde en like nydelig feiring som oss. Som dere sikkert har fått med dere har jeg alltid drømt om å ha julaften hjemme i mitt eget hus. Dere vet sikkert også at den drømmen ble til virkelighet igår. Kommer derfor ikke som en stor overraskelse at jeg gikk all in med dekorasjoner, baking, vasking og planlegging. Som vanlig. Det ble med andre ord total housewife madness her hjemme. Slik var vår julaften:

Klokken seks sto jeg opp med Oliver, etter ca. 3 timers søvn på grunn av Home Alone og marsipanmekking om natten. Sånn ca. klokken ni ble han trøtt igjen, og jeg rullet meg sammen til en ball rundt han. Vi sovnet begge to. Våknet i full forvirring klokken 11, etter at Han Fine hadde prøvd å vekke meg flere ganger. Det lot seg ikke gjøre. På dette tidspunktet var jeg mest frustrert over at Tre nøtter til Askepott hadde begynt. Godtroende og forvirret tenkte jeg at jeg nå skulle oppta tradisjonen med TV-titting. Sånn ble det jo selvfølgelig ikke. En siste mopp av studegulvet, bæring av stoler, to turer på butikken (glemmer alltid noe), grøtlunsj og Oliver spiste opp barnet i meg. Nye tradisjoner var plutselig et faktum, til den nostalgiske delen av meg sin store sorg. Jeg skulle være vertinne. Han Fine tok over styringen, for så at jeg tok den tilbake. Det er sånn jeg er. Duker ble lagt på, servietter brettet. Stearinlys lagt klare, Kongerøkelse tent. Oliver får mat, tar en lur igjen. Får på seg skjorte og sløyfe. Han Fine dusjer og tar på seg dress. Jeg er fremdeles i kosebukse. Rundt klokken 14 ringer jeg til en venninne for å ønske god jul. Hun lurer på hvorfor jeg ikke ser på Disney. Å, herregud. Jeg hadde glemt tiden. På vei til butikken igjen. Glemt noe, igjen. Utsolgt for det jeg skulle ha. Sur. Blid igjen idet jeg kom inn. Iallefall nesten. Uendelig glad for at foreldre og svigerforeldre skal bringe med seg kveldens julemiddag. Å skulle stresse over sprø svor akkurat idag hadde drept meg. Da klokken nærmer seg 17 har jeg skiftet klær fire ganger. Endte opp med det første jeg prøvde. Klarer jo aldri å planlegge slikt på forhånd. Nede tumler Oliver rundt på gulvet. River Oslo-lampen min overende, skvetter og begynner å gråte. Han Fine løfter han opp. Det er middagstid for familiens minste. Maten slukes og søles ut. Så ringer det på døra. Familiene våre ramler inn med gave-overload og mat til dobbelt så mange som vi er. Alle fyker rundt. Drikker gløgg, hilser, klemmer, legger gaver under treet, lufter hund, løfter Oliver, tar en røyk, åpner en julebrus, setter seg ned, drikker litt øl, varmer opp ribbe på ovnens grillprogram, koker poteter, setter frem tilbehør, roper at nå er det mat, finner seg en plass, skåler, ønsker velkommen, tar den første biten, skryter av maten, skjenker opp Akevitt, knasker svor, skryter mer av maten, skåler en gang til, ler, forteller historier, sier god jul.

Riskrem spises opp, lillebror får mandelen. Han liker ikke marsipan. Pappa sier han kan kutte opp marsipangrisen i biter og legge på konfektfatet. Jeg ber han ta en egen skål. Vann kokes, presskanner settes frem. Kaffen serveres. Biscotti dyppes i den. Cognac skjenkes i nye glass. Så begynner vi å åpne presanger. Alle blir glade, alle får det de ønsker seg, alle blir overrasket, alle bygger små hauger med denne julens skatter. Aller høyest er haugen til Oliver. Som sover. Etter at gavene er åpnet drikkes det mer kaffe, julebrus, øl, og cognac. Konfekten forsvinner fra fatet. Det skravles, tittes på gaver og takkes. Ønskes igjen god jul før kvelden rundes av og Han Fine og jeg bruker 1,5 time på å få Oliver til å sovne igjen. Han våknet selvfølgelig et kvarter før folk skulle begynne å takke for seg. 

Det rare, og mest fantastiske, med julaften for min del er den faste rutinen som ikke føles som en rutine. Det er tryggheten ved at tradisjoner bevares, til tross for at lokasjon og mennesker byttes ut. Jeg mistet farmoren min for noen år siden, noe som traff meg ekstremt hardt i julen. Hun og farfar feiret alltid jul hos oss, og jeg har alltid vært en skikkelig farmorjente. Nå, noen år senere, synes jeg fremdeles at julen er trist. Jeg savner henne litt ekstra når jeg hører "Deilig er jorden". Jeg trodde faktisk ikke at julen ville bli det samme uten henne. Det blir den heller ikke. Men, i år oppdaget jeg noe nytt. Noe folk lenge har sagt til meg at kommer til å skje. Jeg opplevde gleden over å skape nye og egne tradisjoner, og blande dem med gamle. Som å dekke vårt første julaftenbord i mitt eget hus. Som å få pynte juletreet vårt med ornaments arvet etter farmor, som jeg alltid synes hadde det aller fineste treet. Ting jeg har drømt om siden jeg var liten. I år blandet jeg eldgammel familietradisjon (noe av juletrepynten har hun igjen arvet av sin mor), med min første julaften sammen med Han Fine, Oliver, og familiene våre. I huset som er vårt. Og herlighet så utrolig flott jeg synes det var.

 

...

 

Yesterday we celebrated our first Christmas Eve at our little house here in suburbia. I'v been dreaming of that moment since I was a little girl. And you guys, I went all in on the table setting, the decoration of the tree, the making of the Christmas candy, and the washing of the house. All so that my boyfriend and I would have the most wonderful time of the year together with our families. It's strange, how tradition suddenly changes. I wasn't at all prepared. I'm used to be a spoiled one on Christmas. My mom and dad usually takes care of everything while I watch TV in my PJ's. This year I forgot to watch Disney. I almost didn't have the time to shower, and most of the presents under the tree was marked with a little boy's name instead of mine. And you know what? It was magical. I hope you all have a beautiful Christmas Day, and that all your dreams came true yesterday. I know mine did. For sure. 

 

 

The work spot.

De siste ukene har vært noen rare uker. Jeg har sjelden følt meg så fri og låst på en og samme tid. Jeg har aldri hatt så mye dårlig samvittighet før, men jeg har heller aldri vært mer stolt. Vi snakker om Oliver's innkjøring i barnehagen. Han begynner jo litt før de fleste, og mange mener noe om det. Det skulle jo bare mangle, de fleste mener både det ene og det andre når det kommer til barn. Han Fine og jeg har allikevel valgt slik vi alltid gjør når det gjelder Oliver. Vi velger å stole på oss selv og på Oliver. Ikke bare har han vært sosial og uredd siden han ble født, han er også robust og trygg nok til at vi føler dette kommer til å gå veldig bra. Når det er sagt er det ingen tvil om at jeg synes det er skummelt og vanskelig å ikke være sammen med han hver dag. Vi har vært så heldige å få plass i en liten familiebarnehage her oppe i suburbia. 8 barn fra 0-3 år. Nybakt brød hver dag, lyse og koselige lokaler, og ikke minst - tidenes beste personale. I tillegg fikk vi plassen allerede nå i desember, 1 mnd før min permisjon er over, slik at vi har fått en god og lang innkjøringsperiode. Det har både Oliver, Han Fine og jeg hatt behov for, og det går heldigvis veldig bra. Han har fått sin første barnehagesyke med feber og blemmer, han har spist på samme leker som de andre barna, han gikk glipp av nissen under grøtfesten fordi han sov, og jeg har sakte men sikkert begynt å være borte lenger og lenger av gangen. Idag har han vært i barnehagen på egenhånd siden klokken 10, og jeg fikk derfor endelig litt tid til å gjøre litt forefallende kontorarbeid, samt forberedelser til den nye jobben. Med friske blomster og en ryddig pult har jeg glemt bort tiden idag. Alene. En merkelig følelse for en mamma som plutselig har en barnehagegutt. Verdens beste barnehagegutt.

 

...

 

It's funny how sometimes your mind is having trouble deciding. The past month has been that kind of head and heart disagreement for me. My little boy has started in kinder garden, and I'm so torn between feeling free and sad. We were lucky to get Oliver into a small kinder garden with only 7 other kids between 0 - 3 years. They have fresh baked bread every day, they always meet you with a smile, and I feel we already have such a good dialogue and that our little boy is having so much fun. And you know what the best part is? When he smiles and reaches out his arms for me to grab him picking him up at the end of the day. It's strange. To suddenly have what feels like all the time in the world to do things without interruption. To miss someone so much even though you've only been apart for a few hours. Today I finally got some time to do some office work at home. With fresh flowers and a clean desk I got so much done, and now feel ready to play with Oliver before the boyfriend and I go to Oslo for a mini Christmas dinner. At my favourite resturant, Dinner. 

 

Early Bird

 

Oliver lager høye lyder fra sengen sin. Klokken er kvart over 5. Han er våken og vil stå opp. Snirkler seg rundt seg selv oppi sengen sin. Jeg avventer og håper han vil sovne igjen. Det gjør han ikke. Klokken halv seks rusler jeg ned trappen med en ivrig fyr på armen. Det er helt mørkt ute og så stille at jeg hører en plastikkpose som treffer en busk utenfor. Jeg spør Oliver om vi skal tenne noen lys. Han bare ser på meg. Jeg tar det som et ja. Det begynner å ule i pipa vår og vi kan såvidt se små snøflak utenfor. De lander på bakken og blir til vann.  

A little Friday DIY

Er det én ting jeg har gledet meg til siden jeg var liten er det å skulle ha julaften hjemme hos meg. I huset jeg alltid har drømt om. Sammen med familien. I år skjer det. Julaften skal tilbringes hjemme hos Han Fine, Oliver og meg. Planleggingen av årets julebord er derfor allerede i gang, og forberedelsene starter med en aldri så liten DIY. Ideen fikk jeg av Fjellby, som jeg også fikk kjøpt de små trærne av. Det vil med andre ord egentlig si at det er hun som gjorde grovarbeidet, mens jeg holdt noen flasker under varmt vann for å løsne etikettene før jeg klippet ut trærne og festet dem på. Superenkelt, og fantastisk fint - eller hva? Og nå som deler av årets julebord er under arbeid, kan jeg gå videre til å planlegge resten.

...

I love what we Norwegians call "Julebrus". It's something too sweet and awesome. I'm the kind of girl that still drinks this instead of alcohol when Christmas eve arrives. This year my boyfriend and I am hosting Christmas eve for our families, and with that comes preparations out of a new dimension. I'v been dreaming of this day forever - the day I set my first Christmas table in my own house. Maybe a bit too housewife to admit for a fashion blogger, but what the hell. I love it!

 

Juletrærne har jeg kjøpt av Fjellby og klistret på den desidert beste julebrusen som finnes - fra Hamar Lillehammer Bryggeri. 

STUFF

På 90-tallet hadde jeg skoledagbøker jeg prøvde å få til å bli så lefsete som overhodet mulig. Hvis noen sider falt ut ble jeg glad. Den skulle se brukt ut. Jeg klistret på rosa, glitrende bokbind, tegnet over ansiktene til kalenderguttene jeg synes var stygge, og tegnet hjerte rundt Leonardo DiCaprio. Jeg kjøpte penner med pusete ender, tenkte at jeg ALDRI skulle bytte ut Nasse Nøff dekselet jeg hadde på min Nokia 3210, og teipet inn kinobilletter, godteripapir, quotes og bilder jeg fremkalte i ekspressfart i scrapbooks, albumer og den lefsete skoledagboka.

Jeg har alltid hatt et softspot for stationary. Og selvom Nokiaen er byttet ut med en iPhone, skoledagbøkene med minimalistiske dayplanners i skinn, og scrapbøkene er erstattet med le blog, kribler det fremdeles litt ekstra i magen når jeg finner noe nytt i stationary-verden. Enten det er notatbøker fra norske BIEK, et iPad-cover fra Malene Birger eller en neonfarget, gul penn fra Merci i Paris.

Og ps: Jeg tegner fremdeles hjerte rundt Leo, altså. Bare så det er sagt.

...

I've got a soft spot for stationary. In the 90s I spent a huge amount of time on this School Diary everyone carried around. Your know, those filled with boys, your friends greetings and your daily drama. I also got this pink cover for my Nokia 3210 with Piglet on the back of it. Now, the Nokia has been replaced with an iPhone, but the feeling remains the same. Same crush on digital stationary, different wrapping. And as for the diary filled with hearts around Leonardo DiCaprio and my friends favourite movies - I've kept them for fun, but the book itself's been traded up with a minimalistic day planner for grown ups. Still fun, still necessary to keep my day organized.

clutch from Ecco Leather · coffee cup from Royal Copenhagen · day planner from Mulberry · nail polish from CND · iPad & iPhone covers from by Malene Birger

INSTALATELY

 

 

 

Har en hektisk uke uten at den er hektisk. Han Fine er mye på farten, noe som gjør at både outfits og kvalitetstid uteblir. Oliver og jeg henger ut hjemme, på tur, i Oslo, hos besteforeldre, på helsestasjonen. Middag spises foran tv-en, i et desperat forsøk på litt total avslapping når mini har lagt seg. Hele den lille familien min øver seg på livet som busy-bee's. Det er en hektisk uke uten at den egentlig er så hektisk. Oufitbildene er det dårlig med akkurat nå, men firkantene oppdateres jevnlig!

Klikk på bildet for flere øyeblikk!

...

My life the past weeks in Instagram-squares. Slightly more polished than the truth right now, under a blanket wearing cozy PJ's, but still...

Click on the image to see more moments, and feel free to follow them.

 

PENSELSTRØK

Denne uken har jeg vært en dårlig blogger. Jeg har praktisk talt bodd i en og samme joggebukse, vist meg lite offentlig og egentlig bare hengt med Oliver. Han Fine har vært mye borte i forbindelse med politikken, noe som kan være vanskelig men nødvendig for oss alle tre. Han savner oss. Vi savner han. Han har dårlig samvittighet. Jeg har dårlig samvittighet for å bidra til hans dårlige samvittighet. Et fenomen jeg regner med er kjent for de fleste travle familier. All denne joggedress-hengingen kombinert med et desperat forsøk på å være en familie når vi først ses har gått på akkord av oppstilte outfits og en perfekt hverdag som denne uken ville vært en total løgn.

Det jeg imidlertid har gjort og gledet meg til å vise dere er noen snapshots av stuen vår! Nymalt og nyvasket. Det hele startet for noen uker siden da vi fikk en lass med spesialtilpassede bokhyller vi verken har rukket å male eller sette opp på døren.

"Jeg vil male stua," konstanterte jeg til Han Fine.

"Hæ? Den er jo så og si nymalt!" svarte han.

"Ja. Men, det er for mye rødt i fargen. Når sola treffer veggen noen steder blir den nesten rosa, skjønner du?" fortsatte jeg.

Han Fine så seg rundt. Bet seg i underleppa. Fikk frem et "Njoooo. Jo. Ok, jeg ser jo det..."

"Fint," smilte jeg. "For jeg har allerede funnet noen fargealternativer.

"Selvfølgelig har du det.. Ok. Mal i vei, men jeg gidder faktisk ikke å hjelpe til." sa han. Og så var den samtalen over.

Jeg kjøpte fargeprøver, brukte en kveld på å bestemme meg. Gikk for Hvit Poesi og Velvet. En kald hvit på grensen til grått og en varm gulaktig kontrastfarge til sofahjørnet. Matt.

Igår la jeg siste strøk på verket. Her er resultatet pluss noen detaljer fra stuen ellers.

 

1: Hvit Poesi fra Lady Balance i kontrast til drivved-vegg, Eames-stoler & hjemmemekka bord. 

2: TinTin-poster fra Paris & en liten bit av Oslo fra Northern Lighting.

3: Et tre fra favoritt-blomstersjappa på Frogner sammen med kontrastfargen Velvet & en hodeskalle og coffeetable-books.

4: Vinyler & minidesign som Oliver fikk i dåpsgaver.

5: Stokke Steps - vår everyday lifesaver. Oliver inntar måltider, ser på Drømmehagen, leker og ler i den. Og når leken er over samler vi alle lekene hans i det jeg synes er verdens fineste oppbevaringskurv.

6: Diamond-bulp fra Frama & mer detaljer.

7: Hortensia, bøker & trefulger på hjemmemekka spisebord.

GOOD MORNING

Hjemme hos oss er det få ting som er så viktig som friske blomster. Idag tidlig spiste Oliver og jeg frokost sammen med et rosa ensemble. Og mens regnet dusket ned utenfor, bestemte vi oss for å tilbringe høstdagen i ullpledd og med tente stearinlys...

fat fra Vitra · kaffekopp fra Rosendahl · kart kjøpt på Merci i Paris · blomstene er årets Rosa Sløyfe-bukett fra MesterGrønn

OLIVER'S DÅP

Siden le blog har fått lide av min dåps-obsession den siste tiden synes jeg det er på sin plass å dele noen snapshots med dere. Ok da, så er jeg i tillegg ganske stolt over opplegget, så er vel mest for å vise hvor fornøyd jeg er med resultatet.

Å planlegge en dag for personen som betyr aller mest for deg er vanskelig. Spesielt når han ikke skjønner at dagen er hans. Oliver gjorde oss imidlertid til verdens stolteste foreldre med eksemplarisk oppførsel både i kirken og under dåpsfesten etterpå. Igår var altså dagen vi fylte stuen vår med 36 mennesker som vil bety mye for sønnen vår i tiden som kommer. 8 faddere og nær familie. 6 kaker og 48 makroner fikk endelig fylle kjøkkenbordet. På komfyren sto 3 kasseroller med gryte fra Marie. I gangen toppet gavehaugen seg med alt i fra sølvtøy til eventyrbøker og Vitra-klassikere.

Idag, dagen derpå, er mammahjertet så stolt og takknemlig at jeg ikke helt vet hvilket ben jeg skal stå på. Å fylle det lille huset vårt med så mye varme og kjærlighet kommer til å sitte igjen som et av de beste minnene i mitt liv. Oliver og jeg har hatt en rolig dag med kos, lek og masse left-overs. Nå sover han trygt i sengen sin mens Han Fine og jeg smiler og skryter hemnigsløst av den lille gutten som vi mener er verdens aller fineste lille menneske.

Lurer du på hvor ting er fra finner du svaret her:

servise fra Rosendahl · blomster og vaser fra Mina Milanda · duker fra Åhlens · Eames-elefantene er et diy-prosjekt med papir fra Norway Designs · servietter fra Kremmerhuset · pomponger fra Linnea's hage  · kake fra Kakemannen

STEP BY STEP

Før en skal bli forelder florerer det av tips, råd, handlelister og utstyrsguider. Det er lett å la seg rive med, for så å ende opp med masse crap en egentlig ikke trenger. Det finnes imidlertid én ting jeg har lyst til å nevne som et must-have. Den ene tingen som synes å være et unisont tips fra alle foreldre. En vippestol.

Vi falt for Stokke Steps. Systemet består av en bouncer og en stol som kan brukes på samme måte som den velkjente Tripp-trapp-stolen. Etter at Steps kom i hus har Oliver og jeg fått oss en ny morgenrutine. Jeg putter han oppi vippestolen, fester vippestolen til Steps-stolen og multitasker i form av å underholde en våken baby samtidig som jeg spiser en rask frokost. Etter frokost tar jeg løs vippestolen fra Steps-stolen og setter vippestolen med Oliver i der det passer - enten det er på badet så jeg får dusjet, i stuen eller på terrassen. Jeg skal innrømme at det er begrenset hvor lenge tålmodigheten til mini strekker til, men det er akkurat lenge nok til at jeg får litt tid til å fikse nødvendige ting i løpet av dagen. At både vippestolen og selve tripp-trapp-stolen i tillegg er dritfreshe gjør jo absolutt ingenting!

Det finnes bare en ting å si: Genialt!

Vippestol & stol: Stokke Steps

ZIG ZAG

Var innom Bella's Hus på Majorstuen rett før helgen for å sjekke ut Missoni Home's nyeste ensemble. Jeg er allerede stor fan, og det italienske motehuset skuffer ikke. Spesielt godt liker jeg årets sikksakk, blå- og grønntoner. Et perfekt tilskudd til de allerede oh, so, klassiske mønstrene!

Ønsker dere alle en nydelig mandag :)

LOOK DU JOUR

-

Solen skinner og hjemmekontoret er fyllt med blomster. Til vanlig er jeg nok ikke den mest bohemske i klesveien, men tidlig vårstemning får til og med meg med på laget. Kate Hudson er aktuell med en collab med Lindex om dagen, og jeg falt for de løse plaggene med skikkelig country-feeling! Et annet tips jeg har idag er å sjekke ut de nye bollene fra Holmegaard. Jeg digger lanternene fra før, og kommer uten tvil til å utvide samlingen min ved å mikse inn disse som kan brukes til så og si alt. God tirsdag da, folkens.

LET THERE BE...

"Vet du hva?" spurte jeg Han Fine om isted.

"Nei. Hva?" svarte han.

"Til våren kan vi kjøpe en dritfet grill og lage sykt mye digg mat!" 

Herregud, som jeg gleder meg til våren.

-

Ps: Våren hadde blitt enda mer å glede seg til hvis den gule kaffekanna fra Rosendahl og Lovebirds fra Kay Bojesen bestemte seg for å bli med på festen...

IT'S NOT A HOUSE, IT'S A HOME.

Etter at Han Fine og jeg valgte å kjøpe et hus utenfor byen som lignet på en hytte og herved går under navnet Hobbithuset på grunn av sin lave inngangsdør, som by the way kan forveksles med en stalldør, har det dukket opp mange spørsmål rundt hvordan vi har det her ute i suburbia. Da solen endelig fikk sneket seg inn gjennom vintertunge vinduer idag ble lyset plutselig helt amazing. Jeg benyttet derfor anledningen til å ta noen snapshots slik at dere kan få se hvordan vi bor. Ok, det gir kanskje ikke helt den store oversikten, men jeg er vel heller en av dem som mener at hjemmets hjerte ligger i de små detaljene - Her er noen av våre...

1 : Da vi flyttet bestemte jeg meg for å slutte og være så redd for å bruke litt sterke farger på små detaljer. Den gule roboten fikk Han Fine av meg til Valentines i år.

2: Magasiner, kaffe & Eames = Oppskriften på en perfekt morgen. 

3: Designletters by Arne Jacobsen. En kopp til hver i den lille familien min.

4: Kjøkkenbordet vårt har oldefaren til Han Fine laget. Jeg elsker hvordan det gamle treet står i kontrast til Verner Panton's Flowerpot, og at Han Fine sørger for hverdagsromantikk med matchende blomster.

5: Kameraet er gammelt og noe jeg har fått av mamma og pappa. Den lille elefanten fra Lucie Kaas kjøpte jeg dagen etter at jeg fant ut at Han Fine og jeg skal bli foreldre til lille O.

6: Sofaen vår fra Bolia kjøpte jeg på salg uten å måle at den faktisk kom til å passe. Den har nøyaktig 1mm å gå på... Puter og pledd er fra HAY.

7: Lanternene fra Holmegaard ble jeg totalt forelsket i høsten 2013. Et bilde på Instagram resulterte i at vi fikk 4 stk til jul, etter å ha kjøpt 2 selv. The more, the merrier - disse er like perfekte inne som ute!

8: Pinocchio-teppet kjøpte lillebroren min til oss til jul, mens den lille trekatten etter sigende er bestilt på Internett av katten du ser bilde av lenger ned - som en gave til lille O. Plakaten har vi som du ser dratt med oss hjem fra Paris uten en skramme.

9: Første hint om vår er gule blomster + en blid og kosete katt! Akkurat nå er vi så heldige at vi har begge deler! Tess er 16 år og hele min families trofaste venn.

10: Vi valgte å ta bort noen skapdører på kjøkkenet for å få åpne hyller. De er nå fylt med alt ifra risboller kjøpt i Tokyo til te og granola.

FEATURED.

My, oh my for en god start på helgen! Jeg er nemlig i denne ukens utgave av KK! #stoltogglad. Det har rukket å bli en stund siden Han Fine tok disse bildene av meg, og det er snodig å se hvor mye mini har fått magen til å vokse siden da. Jeg har gledet meg skikkelig til å se resultatet, og ikke minst dele det med dere.

I saken, hvor andre venninner og bloggere som Vik og Marie også er representert, er det vårens trender som står i fokus. Lurer du på hva som er våre favoritter og tips bør du plukke med deg magasinet neste gang du er i butikken.

God lesning og riktig god helg! :)

Skrivebordet mitt er for øyeblikket vårlig inspirert og klart for lysere tider. Hvitt, magasiner, sterke farger, minner med affeksjonsverdi, treverk, coffe table-bøker og Apple-gadgets er essensielle. Trelastebilen har jeg fått av verdens beste lillebror, den lille Mangafiguren kjøpte jeg for typ 3 kroner da jeg var i Tokyo med NN.07, de neonfargede pennene har blitt et samleobjekt jeg kjøper hver gang jeg er på Merci i Paris, Babushka-dukken hadde Han Fine med seg hjem fra en reise til Moskva, mens Kay Bojesen-apen er en gave til lille O fra tante-Marie.

top and pants from Just Female · pumps from Saint Laurent · bag from Céline · rug and boxes from HAY · books from all over the world 

WEEKEND

Weekend. Før var det uten tvil et ord jeg koblet opp mot coctailkjoler, klissete stiletter, sene lørdagsnetter og høy musikk. Nå forbinder jeg helgen med late søndager med Han Fine og lange hjemmebrunsjer med fantastiske venner. Lørdagskvelden blir fremdeles sen, men det du før kunne banne på at var en rosa drink er nå et glass vin til en bedre middag (minus vin akkurat i disse dager, men du skjønner greia.) Det er rart å tenke på hvor fort en forandrer seg, hvor naturlig det føles underveis, og hvor innmari fint ting som tidligere hørtes ut som det kjedeligste i verden er akkurat nå...

 

For flere firkanter fra min hverdag kan du følge meg på Instagram her!

OH, HAPPY DAY!

Idag blir jeg intet yngre enn 28 år, og jeg er i strålende humør. Jeg er med andre ord ikke en av dem som tynges av å ha bursdag, heller tvert imot - jeg elsker det! Han Fine vekket meg med te, hjemmelaget muffins og bursdagslys på sengen. Han fant frem morgenkåpen min og ønsket meg verdens beste dag før han dro på jobb. Herregud, du får det jo ikke bedre enn det. Når hele familien din i tillegg stiller opp til familiebursdag kvelden før - med middag, kaker og godt humør kan jeg ikke gjøre annet enn å tenke at jeg er verdens heldigste jente, i år også!

DEAR SANTA!

 Julestemningen er på vei inn i hjertet mitt. Han Fine og jeg har pyntet tre, bakt og vasket huset. As we speak står han på kjøkkenet og lager middag mens stuen er fylt med stearinlys og kongerøkelse.

Skal du, som jeg, tilbringe kvelden innendørs med julehygge og god stemning forelår jeg at du besøker intodust.no. Idag byr vi nemlig på fantastiske cocktail-oppskrifter, masse glitter og årets ønskelister fra Mike og meg! :)

Hvis du klikker på bildet får du se hele listen min, og kanskje en aldri så liten mini sin også... 

FIRST PICTURE

Ok. Kanskje ikke det helt første, men det er iallefall et av de første after-detaljene fra huset til Han Fine og meg. Si hei til Pinocchio og Spiff - to nye venner av oss. 

-

Re-decorating our new house, my boyfriend and I. It's finally starting to look like our dream-home, and I couldn't be more happy to say hello to two new interior friends: Pinocchio and Spiff.

 

 

 

blanket from HAY · lamp from Northern Lighting · along with some of our favourite coffee-table books

THE WINNERS ARE...

Kjære alle sammen!

Tusen hjertelig takk til alle som deltok i Norway Designs-konkurransen, både i kommentarfeltet og per mail! Jeg har nå trukket 10 vinnere som har fått en e-post. Gleder meg til å se dere på onsdag :) 

God adventstid! Og igjen, tusen takk til alle som meldte sin interesse, og beklager at jeg ikke får tatt med meg alle. Next time? ;)

LAST CALL TO DECORATING-HEAVEN!

Denne uken har jeg tilbragt noen inspirerende øyeblikk hos Norway Designs og plukket ut mine absolutte favoritter! Valget falt på en god blanding av skandinavisk design, DIY, klassisk rent og herlig lekent. Nå er det bare noen timer igjen til jeg trekker 10 fine lesere som får være med på kundekvelden. God julestemning, 20% på hele butikken, og meg bak pakkedisken! Det er klart du ikke vil gå glipp av det. Har du fremdeles ikke meldt din interesse? Fort deg og legg igjen en beskjed eller send meg en e-post, da vel. celine@intodust.no.

 

 

 

En smakebit på mine favoritter. Du finner alt hos Norway Designs.

THAT FEELING!

Det er merkelig. Følelsen av at noe aldri vil bli det samme igjen. Han Fine og jeg fikk den følelsen for litt over 3 måneder siden. I litt over 3 måneder har vi vært oss med en plus-one. En plus-one som er en blanding av oss, og som plutselig - og for resten av våre liv - vil bety mer enn noe annet. Jeg har gledet meg til å kunne dele nyhetene med dere en god stund, og nå som magen snart kommer og ultralyden er vel overstått var det jammen på tide.

Han kommer i april, og vi gleder oss helt sinnsykt!

 

 

COME SHOP WITH US AT NORWAY DESIGNS!

Julen banker snart på døren, og ingen er mer entusiastisk enn meg på akkurat dette feltet. Jeg er hun som tar en "private session" på Spotify i begynnelsen av november for å høre på et par julesanger når høsten skrur av lyset ute klokken 16.00. Jeg er hun som elsker lukten av kongerøkelse, og som aldri kunne tenke meg å feire jul i 30 varmegrader. Jeg er hun som pynter juletreet, baker altfor masse kaker, gjør borddekking til en lidenskap og pakker inn julegavene mine med den aller største flid. 

Da Norway Designs, som forøvrig er en av mine absolutte butikkfavoritter her i Oslo, inviterte meg til å vise frem mine julefavoritter på deres lukkede kundekvelden den 4.desember, kom svaret så kjapt at jeg nesten ikke rakk å høre ferdig spørsmålet. Det er praktisk talt umulig å si nei til kombinasjonen julefavoritter og Norway Designs. Når jeg i tillegg skal gjøre det sammen med to av mine stil-forbilder, Marie & Viktoria, er gleden desto større!

Kvelden vil bli fylt av fortryllende julestemning og 20% på hele butikken - ja du hørte riktig, HELE butikken! Hvor lyst fikk du ikke til å bli med å få gjort unna hele julegavelisten, og kanskje få lurt med noen godbiter til deg selv fra Julenissen? Det er lov, det også. 

Vil du være med, sa du?

Shop i ro og fred, fråts i det svære sortimentet og de beste tipsene, la deg inspirere og komme i ordentlig julestemning fra kl. 18.30 den 4.desember. Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar eller sende meg en e-post på celine@intodust.no med navn og e-postadresse. Jeg trekker 10 heldige lesere den 30.november <3

Jeg gleder meg som en unge, og håper å se nettopp deg!

 

 

photocredit: Sigbjørn Borud 

 

INNETID

Nå blir det mørkt klokken midt på ettermiddagen. Derfor blir jeg inne. Etter en helg med oppussing av nytt hus er det deilig å ta verdens lengste dusj etterfulgt av morgenkåpe-style, en kopp te og en serie på Mac-skjermen!

Hjemmespa done the Celine-way: Stearinlys. Masse stearinlys. Verdens største og diggeste morgenkåpe til å pakke deg inn i. Produktene som får huden din til å bli babymyk. Clarisonic is the shit! Har du ikke hørt om det? Google it!

 

 

 

 

1: Jonathan Adler stearinlys

2: Missoni Home morgenkåpe

3: Clarisonic Mia2

 

ON IT'S WAY HOME FROM CPH!

Husker dere at jeg var i Tokyo i høst sammen med en danske og to svensker i regi av NN.07? Husker dere at jeg fortalte at dansken har et eget møbelagentur i København som heter Frama? I det siste har jeg gått grundigere til verks ved å sjekke ut deres egen kolleksjon, samt merkene de representerer. Falt hardt og pladask for en lampe, og nå er den rett og slett på vei til meg! I tillegg deler mitt hjerte ut kjærlighet til en lounge chair fra SPACE Cph's Rén-kolleksjon, og Frama's eget AjOtto-servise! Aiaiai, kan se ut som klær må bytte plass med interiør en stund fremover!

Vil du herme og skaffe deg en helt egen diamant kan du klikke HER!

When in Tokyo last fall, one of my travel-buddies was a Danish guy called Niels. He lives in Copenhagen making beautiful and minimalistic interior-cravings, as well as running his own agency called Frama. Today I clicked home this Diamond-shaped beauty. Looking forward to showing it off in my apartment! If you want one of your own, simply visit their website :)

photo's via: Framacph.com

LAZY NIGHTS

Helgen ble tilbragt i selskap med flotte jenter og i-landsproblemer på Bølgen & Moi lørdag formiddag, etterfulgt av litt jobb og Batman med Han Fine. Og litt shopping. Denne gangen i form av interiør. Vårnytt til leiligheten, om du vil. Den fortjener jo det, den også.

Etter masse kaffe, god middag, film-maraton og kvalitetstid fant jeg sengen. Og der sov jeg til søndag morgen. Våknet til sol og søndag. Stor fan av søndager. Spesielt når de dytter mandager unna med nye sofaputer, inspirasjon mellom to permer, og sol. Nå er det riktignok mandag akkurat nå, men ettersom jeg tilbringer kvelden mellom to nye Dot Cushion fra HAY bevarer jeg søndagsfølelsen, litt til.

 

hits