UNPUBLISHED

Vi bruker helgen på å sette opp bokhyller her hjemme. De vi egentlig hadde tenkt til å ha i leiligheten i Oslo, men som vi aldri rakk verken å få laget ferdig eller sette opp der før vi flyttet. Og mens vi pakker opp bøker, tørker støv av dem, sorterer dem og plasserer dem inn innser jeg to ting. Vi har sykt mange bøker, og helt totalt forskjellige titler. Han Fine leser historie, sakprosa, politiske biografier. Jeg leser utelukkende skjønnlitterært, med innskudd av coffeetable-bøker og faktabøker om mote. Jeg vil sortere etter farge, han etter sjanger og tittel. Jeg vinner. Iallefall sånn halvveis. For vi er så absolutt ikke ferdige med å plassere dem. Sånt tar tid. Mine bøker skal bli venner med Han Fine's bøker. Magasiner og dvd'er (ja, jeg samler fremdeles på dvd'er) skal sorteres ferdig.

Vi legger alt i forskjellige hauger - skal inn i hylla, skal spares på et annet sted, skal kastes. Han Fine forteller om D-dagen. Jeg hører om resten av krigen, blar i gamle magasiner og finner plutselig meg selv i KK. Bildet ble tatt for ett år siden, rett før baby-bumpen begynte å synes ordentlig. Han Fine ser på det, sier at han synes jeg er den peneste i hele verden, før han fortsetter historien om krigen. Jeg spør om han vil ha kaffe, plukker Oliver opp fra pleddet sitt på gulvet, lar han sitte på fanget mens jeg strekker hodet ut og bort fra han mens jeg tar en slurk av den varme koppen min. Så fortsetter vi sorteringen, før vi innser at vi må vente til dagen etter. Du får bare ikke gjort alt på en gang.

...

Been building some book shelves this weekend. Finally. Our many, many books, of very different kind, is about to be placed. My boyfriend and I try to decide how to sort them, by title, by genre, or by colour. He tells about the war, while I make coffee, flips through old magazines. I'm in one of them. The picture was taken one year ago, right before the baby-bump started showing for real.

Isn't it funny how things change, and remains the same, in a year?

 

 

2 kommentarer

Skriv en ny kommentar