PLAYTIME

Det er rart å tenke på at han for ett år siden bodde inni magen min. Vi hadde akkurat vært på ultralyd, sett at alt var bra, funnet ut at han var en gutt. Jeg så han ikke ordentlig når vi var på ultralyd, men nikket allikevel når jordmoren spurte om jeg så han. Vi hang opp ultralydbildet på kjøleskapet. Jeg så på det. Prøvde å forstå hvordan noe så lite skulle bli et ordentlig menneske. Den 7.mai fikk jeg svaret mitt. Oliver ble født, 49 cm lang og 3,4 kg. Noe ganske annet enn den lille klumpen vi så på ultralyd i uke 18 av svagngerskapet. Han var et lite menneske. Med masse hår, bevegelser som lignet en Sloth's og en lukt jeg aldri kommer til å glemme. Han luktet baby.

De neste 3 månedene kjenner dere som har fulgt meg en stund til (du kan lese om dem her). Idag tenkte jeg å fortelle om de 3 neste. Oliver er nå over 70 cm. Litt lenger, og litt tjukkere, enn gjennomsnittet. Vi har byttet fra bag til sittedel på vognen hans, sortert ut klær som har blitt for små 2 ganger, innført fast føde og fått barnehageplass. Han krabber ikke, men kommer seg på mystisk vis avsted allikevel. Oliver setter seg ofte fast, enten under puffen eller i seg selv. Han elsker posene med most frukt og grønt fra Ella's Kitchen, brekker seg litt av fisk, er stort sett alltid blid, og synes noe av det beste som finnes er å se på blader, trær og gress.

Jeg på min side går og gru-gleder meg til det nye året. Gleder meg til å få mer voksenkontakt, begynne å jobbe, kunne levere i barnehagen. Samtidig tar jeg meg selv i å få tårer i øynene bare ved tanken på at jeg skal sette han fra meg i barnehagen og dra. Jeg er redd for at han skal tro jeg ikke kommer tilbake, redd for at han skal nå nye milepæler når jeg ikke ser det, redd for at han skal glemme meg. Før jeg ble gravid, og i noen måneder etter fødselen, trodde jeg ikke at jeg kom til å bli en av dem som skulle føle sånn på akkurat dette. Nå, litt over 1 måned før han faktisk skal begynne i barnehagen, er det er faktum. Jeg er en hønemor som alle andre. Så i disse dager ser jeg litt ekstra på Oliver. Gir han litt lenger klemmer enn han egentlig vil, og savner han enda mer enn jeg pleier når jeg er borte fra han. For det er bare litt over 1 måned igjen til hverdagen blir annerdeles enn den er nå. Litt over 1 måned til mammapermisjonen er over. Litt over 1 måned til Oliver skal begynne å utforske verden på en helt ny måte, og litt over 1 måned til jeg vender tilbake til "den virkelige verden".

...

It's been over 6 months since I became a mother, and it's so strange to think about how he lived inside of me for 9 months. I almost can't believe it. Oliver is now over 70cm long, and begins a new life in kinder garden in January, with mixed emotions for me. Being such a social baby, I'm sure he will have a blast, but the thought of not seeing him all the time, every day is at the moment heartbreaking. Really, it's weird. I didn't think I would feel so strongly about this. I always pictured myself as this slightly more relaxed girl, looking forward to more grown-up-time, and to sort of get my life back. And don't misunderstand. I do. I do look forward to starting working again. To have my own time, and to leave the house without a huge bag filled with babystuff. 

For now, I hold him a little closer to me than I use to. Just because I know it's all about to change. Just because he's the best kid in the whole world. And just because I love him so amazingly much. 

 

jeans & body from Lindex · alphabet blocks from Kay Bojesen · Eames Elephant by Vitra · toy from Sophie La Giraffe

6 kommentarer

mariemurstad

Så fint skrevet. Så glad i deg og Oliver!

For en utrolig skjønn gutt! Og du, barnehagestart kommer sikkert til å gå fint :)

Det går sikkert helt fint ;) Men han er ganske liten enda - vil du dele med deg grunnen til at han begynner i barnehage så tidlig? Forstår hvis det blir for privat.

Hei Katrina :) Jeg tenker å dele det litt senere - så stay tuned :)

Tusen takk, Line :) Er veldig enig. hehe... Og, ja - det skal nok gå fint altså :)

Skriv en ny kommentar