WEEKEND MOOD

Oliver tumler rundt i sengen sin. Igår ble han et halvt år gammel. Nå har han har lagt seg på magen, oppå tre bamser, mistet smokken, og etter å ha bygget et tårn av kosedyr med seg selv på toppen kommer han seg ikke rundt. Han ler når jeg bøyer meg over sengekanten hans og ler. Jeg flytter han over til Han Fine i sengen. Tar på meg tøfler og morgenkåpe. Tasser ned bratte trappetrinn i huset vårt. Skrur på vannkokeren og Nespresso-maskinen. Hører at vannet begynner å dampe og boble i vannkokeren. Jeg finner frem en flaske. Fyller flasken med 180 ml vann, seks strøkne skjeer med HIPP. Rister. Putter en kapsel i kaffemaskinen, Soyamelk i steameren. Tar ut av oppvaskmaskinen. Klokken er 0630 og alt går på autopilot. Oppe ligger Oliver og skravler med seg selv. Jeg bærer han ned. Han holder hardt rundt flasken sin mens han inntar dagens første måltid. Han får hikke. Det ler han av.

Etter at Oliver har spist og jeg har drukket kaffe mens han leker på teppet sitt, skrur vi på kaffemaskinen igjen. Putter oppi en ny kapsel. Oliver ser fascinert på strålen som treffer koppen og blir til kaffe. "Kaffe," sier jeg. "Det er au, du må ikke røre," fortsetter jeg. Som om han forstår hva jeg sier. Jeg holder den lille hånden hans i min så han ikke skal veive borti. Vi finner frem en presang pakket inn i grønt papir med små rever på. Det er Oliver's papir. Det han bruker når han gir bort gaver. Det er ikke farsdag før imorgen, men imorgen er Oliver og jeg hos mormor og morfar, så vi bestemmer oss for å overraske Han Fine med kaffe og gaver på sengen idag istedenfor.

"Oliver har valgt den ut selv! Han synes du er nerd." sier jeg når Han Fine pakker opp en bok. Norge etter 1814 et eller annet. Han Fine ler.

Det er lørdag. Klokken er ikke ni engang, og alt går vanligvis på autopilot. Men, idag jukser vi og feirer farsdag en dag før den egentlig er. Vi ser på den lille snøen som kom igår, følger med på at det bli lyst ute og er enige om at noen lørdager er skikkelig fine.

6 kommentarer

Hverdagslivet kan titt og ofte by på magiske øyeblikk. Takk for at du deler! En riktig god helg til deg og dine :)

Så innmari hyggelig å lese! Gleder meg til det er min hverdag, og søndag/lørdagsmorgen ikke tilbringes med hodevondt og fyllanerver. Hehe. Meen, det er vel en tid for alt. Syns iallefall at bloggen din er fantastisk bra, og blandingen mellom mote og hverdagsliv er så inspirerende og koselig <3

Hei Line. Er bare hyggelig å dele med dere :) Riktig god helg til deg, og tusen takk for at du er innom!

Hei Thea :) Så hyggelig kommentar. Jeg må innrømme at jeg av og til savner hodevondt og fyllanerver. haha... Men, som du sier - alt til sin tid :) Og tusen takk for bloggkompliment. Jeg setter veldig stor pris på det. <3

mariemurstad

Fineste bokstavene. Aldri slutt med de.
<3

Lover :)

Skriv en ny kommentar