PELLESTOVA

På fjellet blåser det. Vi er innmari forsinket - reising med en bitteliten en kan noen dager bare bli et totalt kaos. Noen timer tidligere sto vi overfor to valg: Maks stress eller innse at ting av og til ikke går som planlagt. Vi valgte alternativ B. Sakket ned farten, sørget for at Oliver var happy og mett før vi dro, pakket i ro og fred, fikk i oss lunsj og satte oss i bilen. Kjørte mot Hafjell, Pellestova og bryllupet til kusinen til Han Fine.

På toppen av fjellet blåser det. Oliver har oppført seg eksemplarisk. Vi gjorde lurt i å stresse ned, til tross for at både Han Fine og jeg kjenner på angsten av å komme for sent. Vi pakker ut av bilen, blir tildelt et superfint rom, skifter, gjør oss klare. Går ned.

Bruden er nydelig i klassisk hvitt. Den sarte kjolen står i kontrast til vinden og den rå naturen rundt oss. Inne er det tent i peisen, middagen er i gang. Oliver koser seg i vognen sin helt til han plutselig ikke gjør det lenger. Han er sulten og begynner å bli trøtt rett før hovedretten settes på bordet. Jeg triller han opp, lager grøt og melk. Skifter til Ole Brumm-pysj før han drikker siste resten av melken sin. Han Fine kommer opp når Oliver har lagt seg. Han vrir seg som en mark, sparker av seg dyne og sokker. Vi bytter plass. Jeg går ned, får hovedretten mens taler utføres i bakgrunnen. De andre er ferdig, det er snart dessert.

Rett før desserten kommer Han Fine ned. Babycall'en får heldigvis inn signaler, to etasjer ned. Vi spiser dessert, danser og hygger oss mens Oliver sover fredelig to etsajer opp. Han Fine og jeg er enige om at det var lurt å ikke stresse. Dagen kunne blitt en helt annen for oss, og for Oliver. Vi er småbarnsforeldre og må lytte til hans tempo, så vel som vårt eget.

På fjellet blåser det. Inne er det varmt og fullt av kjærlighet.

2 kommentarer

Så fin lesing! Jeg blir glad og inspirert av bloggen din :)

Tusen takk skal du ha :)

Skriv en ny kommentar