THE JOURNEY

"Oliver har tilbragt én tredjedel av livet sitt i utlandet, han" sier Han Fine når vi står over hver vår koffert på Gardermoen.

Vi skal til Italia og føler oss allerede en smule rutinert når det kommer til å reise med mini. Oliver sitter og stirrer på forbipasserende med klinkekulerunde øyne. Han snur hodet sitt i bæreselen, spytter ut smokken som blir hengende i en klype fra genseren hans. Vi sjekker inn koffertene våre. Det er 2 stk - en stor som Oliver og jeg deler, en mindre til Han Fine.

"Vi har med oss denne også," sier jeg og peker på prampack'en. Damen bak skranken nikker og peker mot andre enden av terminalen. "Spesialbagasje," svarer hun. Oliver begynner å bli sulten. Han suger utålmodig på tommelen sin og vrir seg. De såkalt rutinerte småbarnsforeldrene strener retning spesialbagasjeinnskjekken. Jeg praktisk talt slenger den på båndet - den er drittung og får opp tallet 30kg på displayet på siden. Mannen som tar imot trekker på skuldrene og sender vognen avsted.

Digg, tenker jeg. Det hadde vært et helvete å skulle pakke om prampack'en som rommer så langt mer enn bare vognen. Oppi den har vi nemlig i tillegg stappet bleier, noen klær, noen sko, ekstra flasker, noen tepper og en babygym.

"Nå må vi forte oss. Han begynner å marke noe veldig oppi her," konstanterer Han Fine og forsøker å skyve smokken inn i munnen på Oliver. Han tar den imot, for så å spytte den ut igjen når han skjønner at det er lureri. Vi åler oss gjennom sikkerhetskontrollen, droppet køen for barnefamilier - akkurat som det tar noe kortere tid - og finner oss selv på andre siden. Digg, tenker jeg igjen. De lot alt flytende, MME, alle kremer og alt annet rot passere. Jeg hadde lest at kokt vann osv er greit så lenge det er til barnet, men var allikevel litt smånervøs for at de skulle ta det fra oss. Spesielt det nedkjølte, kokte vannet som gjør at tilbredelsen av et måltid går unna før vrælingen starter hos mini.

Oliver klukker fornøyd etter å både ha fått mat og bleieskift. Vi sitter ved gaten og venter på ombordstigning. Øyelokkene hans blir tyngre og tyngre i bæreselen. Han gir fra seg noen "giiii" og "goooo" før klinkekulene blir til to streker inntil brystet til Han Fine. Han sover og våkner ikke igjen før vi både har lettet, fått oss kaffe og lyset for fest setebeltet forlengst er slukket.

Digg, tenker jeg.

 

Noen tips etter turen:

Vi vurderte en sportstrille før ferien, men bestemte oss for at han har det best i vognen med bag enn så lenge - gikk derfor heller for en Breezy Sun Canopy til Bugaboo'en, som var perfekt for varmen og uvelkomne UV-stråler. I og med at barnevogn er en kostbar sak velger vi å frakte den i en Bugaboo prampack. Ikke bare er den sykt lett å få med seg, den rommer som nevnt også masse annet stæsj du tydeligvis ikke trenger å betale overvekt for - her er det bare å stappe den full!

Det blir lett rot i håndbagasjen når du ikke ammer. Eller, ok. Det blir lett rot i håndbagasjen når du, som meg, ikke er fan av klassiske stellebag'er... Flasker, termoser, smokker, bleier, dyner, magasiner, pass, lommebøker og mobiler praktisk talt flyter oppi min blå bag fra Adidas by Stella McCartney. Redningen er diaper-bag'en fra Stokke. En stack med bleier, sinksalve, ekstra smokker, engangsunderlag så han slipper å ligge rett på fremmede stellebord, et ekstra skift i tilfelle uhell, små engangsposer til skitne bleier og våtservietter. Alt bor i diaper-bag'en, som i tillegg er sykt praktisk å bare nappe ut av håndbagasjekaoset når Oliver synes det er på tide med et skift. 

Selvom babygym'en ble med i prampack'en sørget vi for litt lett underholdning til Oliver på flyet. Vi tok med noen lydløse leker jeg vet han liker og som han kunne bite på når smokken ble kjedelig. Kosedyr er alltid trygt og godt, i tillegg til en liten dyne og et helseteppe. Dynen brukte vi som underlag så han fikk det lunt og godt mens han sov, og som litt ekstra støtte til oss når vi tross alt har han på armen hele flyturen. 

Og, sist men ikke minst. Små babyer sover jo gjerne litt underveis. Anbefaler derfor noen voksenaktiviteter som musikk, magasiner og bøker sånn i tilfelle det blir noe tid til overs!

2 kommentarer

Veldig fin post og gode tips som jeg kommer til å ta med meg videre:) God tur!!!

Så bra du likte den :) Og gratulerer så mye med graviditeten :)

Skriv en ny kommentar