LITEN BÅT

Er det én ting jeg har lett etter denne sesongen er det den perfekte collegegenseren. Den som passer like godt til en avklippet 501 som til en high-waisted silkebukse og stråhatt. Og gjett hva? Vi har en vinner. Seilbåtgenseren kommer fra franske Petit Bateau - en storfavoritt hos både mor og sønn i dette huset. I skikkelig nostalgisk retrostil trekker den meg tilbake til barndomsår ombord i en båt med navn Vaxine, og til somre jeg kun husker som solfylte selvom det sikkert regnet mesteparten av tiden...

Dere vet kanskje ikke dette, men jeg er et skikkelig båtmenneske. Familien har hatt båt så lenge jeg kan huske, og som liten ble hver eneste sommer tilbrakt langs Oslofjorden og Bohuslän - fra Oslo til Göteborg. Båtsommer for meg er en jolle vi som små døpte Pheebs. Det er å kakke krabbeklør mot svaberg, pappa i seilersko fra Sebago, tau som ble bundet i dobbel halvstikk, indrefilét på en gassgrill som ble festet på badeplattformen, en stabel med bøker ved siden av mamma, nattbading i morild, brennmaneter i fleng langs skroget, akkurat passe søte moreller på dekk, værfast i tordenvær, vindstille morgenstunder og hvite-og blåstripete gensere under Helly Hansen-jakker.

Det er en stund siden jeg har feriert på denne måten, men i år planlegger Han Fine og jeg å introdusere Oliver for sjølivet. I juli stikker vi til Marstrand for å henge med de to som sørget for at barndommen min lukter saltvann - mamma og pappa.

 

6 kommentarer

Nydelig! Vet du om man får kjøpt denne i oslo?

Jeg er faktisk ikke helt sikker, men lover å komme tilbake til deg når jeg har funnet det ut ;)

Du har faktisk Norges beste og fineste blogg. Nr 1. Håper du vet det. Folk burde kommentere mye mer, for den er drit fin.

sol.

Jeg har ikke ord. Du er for snill, for bra og jeg setter så umåtelig stor pris på deg! <3

PS - de har genseren på Zalando, men muligens utplukket på størelse. :-)

Åh, da har de sikkert akkurat blitt utsolgt for den er ikke der nå... Men, tusen takk for at du sa ifra :D

Skriv en ny kommentar