STATIONARY OBSESSED

Det var for en stund tilbake siden at jeg leste om dem i en notis i et eller annet magasin. 200 år siden grunnloven ble skrevet. Notatbøker med historisk sus. En slags norsk variant av Moleskine. Basert på arven fra den norske uavhengighetserklæringen. BIEK. Snodig navn, tenkte jeg.

Etter en runde på Google gav det mening. Grunnloven ble nemlig skrevet på papir fra Bentse Brug i Christiania med vannmerket "BIEK", og det er nettopp dette som er inspirasjon og utgangspunkt for det som kan sammenlignes med Norges eget svar på Moleskine. Den største av notatbøkene, BIEK 1814, er f.eks en utsøkt bok i eksakt samme format som den norske grunnloven. Skinnutforming, håndlaget og trådbundet kvalitetspapir. I tillegg til 1814-boken består BIEK-kolleksjonen av notatbøker i 3 ulike størrelser dokumentmapper og sleeves til iPhone, iPad og pass, samt et penal i 5 delikate farger.

-

Han Fine åpner BIEK 1814 mens vi sitter i bilen. Jeg er supergira og klarer ikke vente med å gi han den sorte notatboken. Ikke fordi Han Fine nødvendigvis er så innmari interessert i stationary, slik som jeg, men fordi jeg gleder meg til å fortelle han historien bak. Mens han pakker opp begynner jeg å greie ut om grunnlovsjubileet, vannmerket, format og estetikk. Han Fine er imponert. Gir meg et kyss og sier tusen takk for gaven. 

Noen uker senere sitter vi på kjøkkenet og har akkurat spist middag. Det er dagen for mini's termin. Vi er begge både spente og utålmodige på å få treffe sønnen vår. Plutselig reiser Han Fine seg. Går inn i stua og kommer tilbake med BIEK 1814 under armen. Hans er fremdeles strøken og med blanke ark. Mine i orange ligger som eye-candy på skrivebordet og er allerede flittig brukt. Det er forskjellen på oss to. Han er den som ofte tenker seg om to ganger mens jeg blir så obsessed at jeg ikke greier å vente. 

- Du, jeg har tenkt på en ting. Jeg har nemlig drevet og lurt på hvordan denne boken best kan brukes - synes den er for fin til bare å skrible møtenotater i. Så jeg tenkte kanskje at vi kan bruke den som en slags dagbok til Oliver. Prøve å skrive noe med jevne mellomrom i løpet av dette første året og gi den til han når han konfirmeres eller noe?

Jeg får tårer i øynene. Kanskje fordi jeg er en hormonell bombe om dagen, men mest sannsynlig fordi Han Fine gang på gang klarer å overraske meg med ideer som så åpenbart kommer fra ekte kjærlighet. 

- Herregud, så utrolig heldig vi er som har deg! svarer jeg.

Fikk du også lyst på ekte historisk eye-candy? Notatbøkene selges bl.a på BIEK.no og hos Illums Bolighus, Operabutikken og Nasjonalmuseet.

3 kommentarer

ikke ok å få folk til å gråte på jobb.

Fadder-sol <3 Unnskyld!

[…] “Han Fine åpner BIEK 1814 mens vi sitter i bilen. Jeg er supergira og klarer ikke vente med å gi han den sorte notatboken. Ikke fordi Han Fine nødvendigvis er så innmari interessert i stationary, slik som jeg, men fordi jeg gleder meg til å fortelle han historien bak. Mens han pakker opp begynner jeg å greie ut om grunnlovsjubileet, vannmerket, format og estetikk. Han Fine er imponert. Gir meg et kyss og sier tusen takk for gaven. ” celine.intodust.no […]

Skriv en ny kommentar