HOUSEWIFE POINTS.

Vet ikke med deg, men når det nærmer seg jul går jeg all housewife. En av mine juleforberedelser, som en god housweife, er selvfølgelig baking. Er du som meg, har du mest sannsynlig ikke tid, eller redskaper, til å bake sju slag du heller. Mest sannsynlig kjøper du en boks pepperkaker som du pynter med melis og kaller bakst. For du er jo ikke en ekte husmor. Du er en 2013-skalpådødoglivfåtilaltpåengang-husmor. Når en allikevel skal få creds for å ha tatt frem bakebollen har jeg ett tips. Lag noe enkelt!

Helt siden jeg var liten har vi laget peppermyntekonfekt hjemme, en tradisjon jeg har tatt med meg videre inn i voksenlivet. De er enkle å lage, smaker dritgodt, er dekorative på et fat og passer perfekt som enten vertinne- eller en personlig julegave laget med kjærlighet.

Det hele tar ca. et kvarter. Et kvarter er noe alle har. Så værsågod. I år kan du friste med noe hjemmemekka, du også:

ca. 300 gram melis

2 kryddermål indisk tragant (fås på apotek)

1 eggehvite

ca. 20 dråper peppermynteolje

Moccabønner til pynt

Sikt melis og tragant. Tilsett halvpisket eggehvite og peppermyntedråper. Bland det hele sammen til en jevn masse. Trill små kuler i passe størrelse og dytt en moccabønne på hver konfekt. Bruk konditorfarge på litt av deigen hvis du vil ha flere farger.

Et Voila!

photo: private 

2 kommentarer

Akkurat en slik oppskrift jeg trenger, noe godt og søtt som lages fort :D

Ikke sant? :) Keep me posted på om du rekker å lage noen, Luisa! Hadde elsket å få et bilde hvis du gjør det ;)

Skriv en ny kommentar