MY CHOICE - YOUR CHOICE

Jeg skal ikke skryte på meg et strengt kostholdsregime. Jeg kommer heller aldri være jenta som møysommelig teller kalorier for å gå ned i vekt. Jeg vil heller aldri være en av dem som dømmer andres levemåte. Jeg tror på at friheten til hvert enkelt menneske er ukrenkelig, og jeg tror at det alltid finnes andre årsaker til ting enn vi trodde i utgangspunktet. Når det er sagt ønsker jeg å legge vekt på at dette ikke er en form for helse-hysteri-propaganda-post, heller ei en bedrevitende-fra-min-høye-hest-post. Det er bare noen tanker jeg har gjort meg de siste månedene.

2013 ser ut til å bli året for sukker-stopp, hvem er sunnest konkurranser, og lange detox-perioder. Jeg kastet meg ivrig på bølgen sånn mot slutten av 2012, trålet Internett eller low-carb-oppskrifter, vurderte å melde meg opp til minst 3 ulike former for Yoga, tenkte at nå må jeg seriøst slutte å røyke, og hvor vanskelig er det egentlig å slutte og spise ris og pasta?

Jeg er en sånn person. Jeg går litt all in hver gang det er noe å la seg rive med av - og egen helse er jo tross alt innmari viktig. Jeg lot meg overbevise om at jeg, i løpet av kort tid som new-born-helse-junkie, ville ha like lange og slanke lemmer som de jeg ser pirke i en salat på Fresko. Julen kom. Jeg hadde fortsatt ikke meldt meg på én av de 3 formene for Yoga jeg så bestemt skulle starte det nye året med, og jeg spiste fremdeles pasta med kjøttdeig til middag. Jeg hadde meldt meg ut av treningsstudioet jeg ikke har satt mine føtter i på flere måneder, og joggeskoene mine aner jeg ikke lenger hvor er.

I 2013 er jeg fremdeles 161 cm over bakken. Bommer. Jeg kommer aldri til å bli jenta med de lange lemmene. Jeg er heller ikke hun som veier det hun spiser i løpet av en dag. Jeg er jenta som inviterer venner over på karbro-fråtsing når hun har bursdag, som synes ris er noe av det beste som finnes, og som ikke helt vet hva alle de ulike grønnsakene gir for effekt. Jeg vil bare være lykkelig og fornøyd med meg selv.

Jeg tok følgende grep:

- Gikk til innkjøp av verdens søteste ballettsko fra Bloch, og begynte å danse ballett én gang i uken. Det er noe jeg har hatt lyst til å gjøre i en evighet!

- Starter dagen med en Smoothie som inneholder det jeg synes er godt, og skal forsøke meg på et mer variert og sunt kosthold.

- Jeg skal gjøre ting for min egen skyld, ikke fordi det er politisk korrekt eller topp-trend akkurat nå.

OG, jeg deltok på en Raw Food kurs igår. Jeg har snakket om det tidligere, at jeg gav et kurs til venninnen min i bursdagsgave. Igår satt vi oss i bilen, og kjørte opp til Røa for å lære mer om det mye omstridte kostholdet. Maten smaker himmelsk, og alt ser utrolig friskt ut. Smakene kommer ordentlig frem, og desserten er bare til å dø for. Jeg er super-excited, men merker fort at jeg aldri kommer til å bli 100% Raw. Det er bare ikke meg. Til tross for det er jeg inspirert til å ta med meg deler av dette kostholdet inn i mine daglige rutiner, og derfor anser jeg dette som den nærmeste formen for diett jeg noensinne vil komme. Det passer meg utmerket at en ikke teller noe som helst, at maten fremdeles smaker kjempegodt, at jeg faktisk blir mett av det, og at energinivået opprettholdes. OG, det tiltaler meg at ingen, på noen som helst måte, trenger seg inn i mitt liv, forteller meg akkurat hvor mye jeg skal spise av hva til lunsj, og at det lar seg kombinere med det jeg allerede synes er godt - og ikke vil leve uten. Fredags-taco er en av de tingene for min del, and I'll be damned før jeg gir avkall på den. Å implementere litt Raw i kostholdet mitt vil være for å få tilstrekkelig med alle vitaminer og mineraler jeg trenger. Det vil være som den del av punkt to på min liste over grep - et mer variert og sunt kosthold. Magen min skal være happy, hodet skarpt, og kroppen vil forhåpentligvis følge etter. Jeg lurer absolutt ikke NOEN ved å si at vekt ikke er en medvirkende faktor, for det er den, for meg også.

Konklusjonen for min del er: Ikke kast seg ukritisk på kostholdstrender hvis du egentlig ikke vil. Da går det nemlig aldri. La din egen magefølelse bestemme hvordan du ønsker å leve ditt liv - det er det strengt tatt ikke noen andre som har noe med. La deg selv være din eneste konkurrent - kun da er motivasjonen reell. Baby-steps. Ingen forventer at du skal bli helseguru over natten - sett deg heller realistiske, små delmål.

Kos deg, og vær den beste utgaven av deg selv. For Guds skyld. Du lever (mest sannsynlig) bare én gang.

photo's: Celine / Raw Food @ Elite Helse

 

7 kommentarer

Syns det var utrolig deilig å lese dette innlegget, Celine! Har lengtet lenge etter et slikt innlegg (så mye at jeg var på nippen til å skrive et selv). Jeg er selv ikke den høyeste, med mine kun 156 lange cm. Og ja, jeg skulle også gjerne gått ned noen kilogaram. Det hadde vært supert. Men med all den hysterian med trening og oversuntkosthold mister jeg lysten. Det blir for mye (Men for all del, det er jo bra at folk vil trene og spiser sunt).Jeg holder heller med deg i tanken om at man skal ta sine egne valg, og heller bli inspirert til å forhåpentligvis leve et litt sunnere liv. Sette seg små gjennomførbare mål. Jeg syns det er kjempe fint at du har begynt på ballet (det har jeg også drømt om lenge!), og gått på Raw Food kurs. Høres utrolig spennende og lærerikt ut. Nå føler jeg meg veldig inspirert til å ta enda et steg videre med kosthold og god helse. Men på en god måte. Tusen takk, for at du gjorde søndagen min enda litt finere :)

Kjære Alexandra! Så utrolig fint å høre at det falt i smak :) Jeg er absolutt ingen ekspert på området - ønsket bare å gi min mening og vinkling på det hele ;) Blir veldig glad for å kunne være til inspirasjon. Og, ja. Raw Food kurs anbefales på det varmeste! Gå inn på elitehelse.no og ta kontakt med dem for neste kurs. Tror det skal være et i februar allerede ;)

Kjære Alexandra! Så utrolig fint å høre at det falt i smak :) Jeg er absolutt ingen ekspert på området - ønsket bare å gi min mening og vinkling på det hele ;) Blir veldig glad for å kunne være til inspirasjon. Og, ja. Raw Food kurs anbefales på det varmeste! Gå inn på elitehelse.no og ta kontakt med dem for neste kurs. Tror det skal være et i februar allerede ;)

Love it Celine! <3

Love it Celine! <3

Tusen takk, fineste Nina! <3

Tusen takk, fineste Nina! <3

Skriv en ny kommentar