#KONGENDIN

Oktober. To månder til vi stresser rundt på jakt etter julegaver til folk som allerede har alt de trenger. Takk, Gud for gaver som funker til de som, ja, nettopp, har alt. Førsteopplaget er allerede utsolgt, opplag nummer to er på vei ut i hyllene. Hemmeligheten er ute, etter vel to år som Kongen Din på Twitter. Igår fant lanseringsfesten sted hos Cappelen Damm. Hockeypulver, fanfaremusikk, buttons, sjokolade, og Kongen Din i bokform. Det som startet som tilfeldige og relativt grove tweets undertegnet Harald Rex, ble formet og utviklet til en karakter som plutselig konkurrerte med statsministeren om twitterfølgere. Passe tullete, litt skrullete og fanatisk opptatt av Hockeypulver og nostalgiske trivialiteter fant Odd-Magnus veien inn til den norske folkesjela.

Cappelen Damm kicket på ideen, og gjennom en intensiv jakt etter den perfekte illustratør ble Sindre Goksøyr med på laget. Utgivelsen var et faktum, og pryder nå hyllene i bokhandlere over hele landet. Språket er enkelt, tegningene inspirert av faren til Albert Aaberg, og etter å ha lest boka sitter jeg igjen med et håp om at Kong Harald innerst inne karakteren i Kongen Din. For selvom Twitterprofilen, og boken, er bygget på humor, fylles hver eneste side av hjertesmeltende referanser som hyller fantasi og barnslighet. Illustrasjonene hever allerede velskrevne tekster, og binder det hele sammen.

Lurer du på hva årets julegave blir? Det gjør ikke jeg. Uten tvil - det er Kongen Din som kommer til å ligge under norske juletrær i år. Kast deg på hypen, du også.

Ps: Skal hilse fra Harald Rex å si at Hockeypulver bør spises med kløkt, og aldri, aldri, aldri sniffes. Det svir.

photo's: celine/intodust

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar