BLÅ HØST

Når høsten kommer skal man liksom bekjempe mørket. Alt skal være så hyggelig og loddent at jeg egentlig får litt fnatt. Man skal gå lange turer og sparke i løvet, drikke te - masse te, pakke seg inn i ullskjerf, få roser i kinnene, tenne stearinlys, invitere til middager med rødvin, glede seg over å kunne tilbringe tid inne, lese bøker, høre på melankolsk musikk uten å begynne å grine.

Jeg prøver etter beste evne, jeg også. Jeg finner frem den fineste kosebuksa jeg har og lager te. Jeg legger frem en haug med bøker jeg egentlig vil lese, tenner stearinlys og kryper sammen til en ball i sofaen.

Det tar nøyaktig fem minutter før jeg blir rastløs. Teen er altfor varm til å drikkes enda, bokstavene i boken jeg leser blir mindre og mindre. Jeg føler meg tappet for energi samtidig som det kjennes ut som jeg kunne løpt i flere timer. Plutselig synes jeg ikke at høstkosen er så himla fin allikevel. Jeg sparker av meg teppet og kosebuksa, skifter til treningstøy og småjogger bort til treningssenteret. Løper og hører på M83. Jeg løper til jeg er dritsliten.

Vel hjemme igjen er teen kald. Han Fine sender meg en sms - han er på vei hjem og har med seg en overraskelse. Jeg tenker på helgen som akkurat tok slutt.

"Hvis vi flytter til Harestua kommer vi til å ha sinnsykt mange bilder av det vannet her," sa jeg til Han Fine mens jeg tok et bilde av det. Han sier at det er helt greit. Han er fin sånn, Han Fine. Han skjønner når jeg synes noe er skikkelig fint, og han skjønner hvorfor jeg ber han stoppe bilen så jeg kan få tatt et bilde av det. Man kan se stjernene på Harestua. Vannet smaker bedre og det er stille der. Så stille at jeg nesten synes det er litt skummelt.

Jeg tenker på helgen mens jeg dusjer, skifter til kosebuksa, lager meg ny te, gjør meg om til en ball under teppet i sofaen, lakker neglene, og surfer på Internett. Jeg prøver å lese ferdig boken min, men tenker heller på hvilken farge jeg vil ha på soverommet når jeg skal male det om.

Jeg prøver, ok? Jeg skal nok klare det til slutt. Å synes at høsten er tiden for kos og slappe aktiviteter. Jeg skal finne denne roen alle snakker om, klare å tenke på ikke noe. Bare vent. Jeg må bare løpe fra meg litt til.

Én kommentar

Harestua var ment to be. Furuveien <3

Skriv en ny kommentar